Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στην διάθεση του το radar.gr, η Αρχή για ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος γνώριζε από το 2018 για τις ύποπτες συναλλαγές που διενεργούσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας με εταιρείες που είχαν την έδρα τους στην Ελλάδα, αλλά ο φάκελος της υπόθεσης μπήκε στο συρτάρι από την προηγούμενη Κυβέρνηση του Σύριζα και επί Προεδρίας της Αρχής υπό την κ. Ζαϊρη η οποία τυγχάνει να έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.

Υπόθεση Τράγκα – Τα ύποπτα εμβάσματα των 456.633,93 ευρώ

Αναλυτικότερα, το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς με εμπιστευτική επιστολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα την ενημέρωνε ότι στο νομικό πρόσωπο ΚΟΡΠΟΡΕΪΤ ΓΟΥΕΜΠ Α.Ε. πιστώνονταν ποσά συνολικού ύψους 456.633,93 ευρώ τα οποία αναλύονται ως ακολούθως :

-Τον Ιανουάριο του 2018 πιστώθηκε στην παραπάνω εταιρεία έμβασμα ποσού ευρώ 43.113,00 με εντολέα την εταιρεία «EUROMEDIA ACTION AE».

– Τον Οκτώβριο του 2018 πιστώθηκε στην παραπάνω εταιρεία έμβασμα ποσού ευρώ 400.000 ευρώ με εντολέα τον Γ. Τράγκα.

Οι Συμπτώσεις

Επισημαίνεται, ότι η Τράπεζα ενημέρωσε την Αρχή ότι ο κ. Τράγκας Γεώργιος τυγχάνει να είναι εγγυητής του Δανείου της εταιρείας ΚΟΡΠΟΡΕΪΤ ΓΟΥΕΜΠ Α.Ε αλλά συγχρόνως και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «EUROMEDIA ACTION AE».

Η αδυναμία του Τράγκα να δικαιολογήσει την προέλευση των Χρημάτων από το 2018!!!!

Στην ίδια επιστολή η Τράπεζα επισήμανε προς την Αρχή ότι σε ερώτηση της προς τον δημοσιογράφο, αναφορικά με την προέλευση των χρημάτων δεν έλαβε ουδέποτε καμία απάντηση και συνεπώς αδυνατούσε να δώσει εξηγήσεις για το εν λόγω έμβασμα.

Η ΑΡΧΗ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και όπως προκύπτει από τα ανωτέρω θα μπορούσε να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι των παράνομων δραστηριοτήτων, διευρύνοντας εκτενέστερα την υπόθεση από το 2018, αλλά αντ’ αυτού καταχώνιασε την υπόθεση στο συρτάρι.

Τα αντανακλαστικά του κ. Βουρλιώτη

Χρειάστηκαν τα γρήγορα αντανακλαστικά του έμπειρου εισαγγελέα και προέδρου της Αρχής κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη για την διαλεύκανση στην υπόθεση Τράγκα με το γνωστό Πόρισμα της Αρχής που δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Τράγκα και παρέπεμψε την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Με την απόφαση αυτή ο κ. Βουρλιώτης στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ελεγχθούν και μάλιστα κατά προτεραιότητα όλες οι παρόμοιες υποθέσεις που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσιωπήσει εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη που ασφυκτιά να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.