Nέα άνοδο σημειώνει τη Δευτέρα το Bitcoin, υπερβαίνοντας το επίπεδο των 70.000 δολαρίων, συμπαρασύροντας ανοδικά όπως είναι εύλογο και την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα,  η «ναυαρχίδα» των κρυπτονομισμάτων ενισχύθηκε 0,481% στα 72.045 δολάρια, έπειτα από ένα εξίσου θετικό Σαββατοκύριακο στον απόηχο της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

H αισιοδοξία προέρχεται από το halving που αναμένεται αργότερα αυτό τον μήνα, γεγονός που εκτίναξε την αξία του κρυπτονομίσματος σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Το Ether εκτινάσσεται 6,27% στα 3.613 δολάρια, ενώ το Dogecoin εκτοξεύεται 5,5%, το Shiba κερδίζει 1%. Τα κρυπτονομίσματα θα παραμείνουν στο επίκεντρο τις επόμενες εβδομάδες εν όψει του λεγόμενου halving του Bitcoin, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και ανεβάζει την τιμή του σε ιστορικά υψηλά.

«Ιστορικά, τα γεγονότα κατά το halving του Bitcoin φέρνει σημαντικά στοιχεία: ακολουθούν 9-18 μήνες ανοδικής τάσης, με αποκορύφωμα την κορύφωση του φαινομένου. Ωστόσο, για πρώτη φορά, το Bitcoin έφτασε σε ιστορικό όλων των εποχών εν αναμονή του halving, υποδηλώνοντας μια απόκλιση από τους προηγούμενους κύκλους. Το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 9.000 δολάρια το 1ο μισό του 2020, ενώ αντίθετα σημείωσε νέο ρεκόρ στα σχεδόν 74.000 δολάρια τον περασμένο μήνα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε ο αναλυτής της Fineqia International, Mατέο Γκρέκο.

Διαβάστε ακόμη: