«Ο κ. Καρτερός, βασικός αρθρογράφος της Αυγής, στενός συνεργάτης και λογογράφος του κ. Τσίπρα και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του όταν ήταν Πρωθυπουργός, υπηρετώντας τη γραμμή του αρχηγού του, επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο χυδαιότητας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ με αφορμή το άρθρο στην Αυγή του συνεργάτη του Τσίπρα.

«Κι αυτή τη φορά όχι μόνο κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του αλλά και κατά των παιδιών του.

Το δηλητήριο φθάνει μέχρι και στην κορυφαία αθλήτρια Μαρία Σάκκαρη. Κι όλα αυτά όχι με κάποια πολιτική αφορμή, με κάποια παρέμβαση ή κάποια δήλωση τους.

Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν και είναι αυτοί που είναι. Το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, πίσω από τη μάσκα του δήθεν προοδευτικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το επίμαχο άρθρο που έγραψε το Θ. Καρτερός στην Αυγή

Ο Θανάσης Καρτερός σε χθεσινό του άρθρο στην «Αυγή» καταφέρεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη σε άρθρο με τίτλο «Η σαπουνόπερα της δυναστείας Μητσοτάκη». Ο αρθρογράφος της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος έχει δώσει δικαίωμα στα ΜΜΕ να ασχολούνται με την οικογένειά του, σε αντίθεση με προηγούμενους πρωθυπουργούς.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου; Ο Τσίπρας; Όχι βέβαια. Κανείς από αυτούς δεν έριξε την οικογένεια στην αρένα. Μόνο ο Μητσοτάκης διέπραξε και διαπράττει αυτή τη σκηνοθεσία της οικογενειακής λάμψης. Που φέρνει λίγο προς Γλύξμπουργκ και λίγο προς τις πέραν του Ατλαντικού αμερικανιές, προσπαθώντας να πουλήσει την εικόνα μιας αγλαούς και αγαπημένης οικογένειας. Ή, ακόμα χειρότερα, την εικόνα μιας δυναστείας, που μας έχει χαρίσει ώς τώρα δύο πρωθυπουργούς, διάφορους υπουργούς, ανίψια, ξαδέλφια και πεθερικά. Και ετοιμάζει συστηματικά την εξ αίματος διαδοχή, που μόνο βασιλικοί οίκοι απολαμβάνουν».

Το άρθρο καταλήγει: «Θα μπορούσε, αν ήταν σοβαρός πολιτικός και άνθρωπος, με δέκα τηλεφωνήματα να προστατέψει την οικογένειά του. Αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο. Και έτσι φτάσαμε από την κατά ριπάς φωτογραφούμενη υπέρκομψη, τα ενσταντανέ παιδιών και συγγενών, τα how to spend it εν μέσω πανδημίας, τις αγκαλιές στην παραλία, τα τρυφερά ρεπορτάζ για το ειδύλλιο του διαδόχου, στη Σάκκαρη. Ως πριγκηπική φίλη, αλλά και ως παράπλευρη απώλεια. Ποιος έχει την ευθύνη;».

Αλέξης Τσίπρας: Εξετάζει κλείσιμο του σταθμού «Στο Κόκκινο» και της «Αυγής»