Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσονται τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κοστίζουν πολλά χρήματα στην Κουμουνδούρου, ενώ η αναγνωσιμότητά τους και η ακροαματικότητά τους εξακολουθούν να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Τη στιγμή που η Κουμουνδούρου έχει προτάξει να μην έχει κομματικά χρέη, ώστε να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για τα δικά της χρέη στις τράπεζες, περίπου τα 3.000.000 που κοστίζουν ετησίως στο κόμμα η «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και ορισμένες ιστοσελίδες όπως το Left, θεωρείται υπέρογκο ποσό, που στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πολύτιμους πόρους για την περαιτέρω δραστηριοποίησή του.

Η απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων για την εξυγίανση των κομματικών μέσων είναι ειλημμένη και απομένει η επιλογή του χρόνου που θα ανακοινωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, φέρεται διστακτικός ως προς τον τρόπο που θα επιλέξει για την εξυγίανση.

Ένα νέο πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων είναι η πρώτη επιλογή, ενώ εξετάζονται και αλλαγές στις διευθυντικές ομάδες, καθώς, πέραν της χαμηλής απήχησης που έχουν τα Μέσα, θεωρείται ότι υποστηρίζουν πολιτικές όχι τόσο του κόμματος, όσο των «53» και της «Ομπρέλας»!

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί εισηγήσεις ακόμα και για κλείσιμο των κομματικών Μέσων, κυρίως της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», με αναβάθμιση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας.

Παρόμοιες εισηγήσεις έχουν υπάρξει και για τον σταθμό «Στο Κόκκινο», όμως το κομματικό ραδιόφωνο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να σημειώνει μια –μικρή, έστω– αύξηση της ακροαματικότητάς του το τελευταίο διάστημα.

Η λήψη μέτρων για τα κομματικά μέσα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, με τις εισηγήσεις να επιμένουν πως όσο νωρίτερα γίνει, τόσο το καλύτερο θα είναι, καθώς οι αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα –και στο εσωτερικό του κόμματος– αναμένεται να είναι υπολογίσιμες…