Τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ και σύσταση outperform (υπεραπόδοση) θέτει η NBG Securities για τη μετοχή της Aegean, με περιθώριο ανόδου περίπου 25,6% σε σύγκριση με τα τωρινά επίπεδα (12,66 ευρώ). Παράλληλα, κάνει λόγο για εξαιρετικές επιδόσεις το 2023, τονίζοντας πως το μέρισμα που ανακοίνωσε η Aegean ξεπερνά τις προσδοκίες.

Συνολικά, αναφέρει η χρηματιστηριακή εταιρεία, η Aegean κατέγραψε σταθερές ετήσιες βελτιώσεις σε όλες τις γραμμές, στον συντελεστή πληρότητας και την κίνηση σε ετήσια βάση, λόγω της σημαντικής τουριστικής ανάκαμψης, της επέκτασης του δικτύου σε νέους προορισμούς και των οφελών από την επένδυση του νέου στόλου.

Επιπλέον, λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών (OpCF), η Aegean κατέγραψε ταμειακά αποθέματα 703 εκατ. ευρώ το 2023 (συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών assets που είναι διαθέσιμα προς πώληση, ύψους 133 εκατ. ευρώ).

Η NBG Securities σημειώνει ότι η εκροή μετρητών από την εξαγορά των warrants ύψους 85,4 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2024, επομένως το ταμειακό υπόλοιπο παρέμεινε ανεπηρέαστο στο τέλος της περσινής χρονιάς, γεγονός που επέτρεψε την επιστροφή στις διανομές μερισμάτων από τα κέρδη του 2023. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean ανακοίνωσε μέρισμα ύψους 0,75 ευρώ για την χρήση 2023 (μερισματική απόδοση 5,9%), την ώρα που η NBG Sec. έκανε εκτιμήσεις για μέρισμα 0,50 ευρώ.

Στο σχόλιό της επί των αποτελεσμάτων της Aegean, η χρηματιστηριακή αναφέρει: «Όπως έχουμε υποστηρίξει στην πρόσφατη επικαιροποιημένη έκθεσή μας, συνολικά, είμαστε ακόμα θετικοί για την Aegean, με βάση τα υγιή θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας/βιομηχανίας, την ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών (FCF) και τον ισχυρό ισολογισμό (BS), αφήνοντας όλα τα περιθώρια για μια ελκυστική μερισματική απόδοση (DY)».

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι, παρόλο που το ζήτημα του κινητήρα GTF έχει επηρεάσει τις τάσεις της χωρητικότητας, αναμένουμε από την Aegean να βελτιστοποιήσει τον στόλο της και να υπερασπιστεί τα τμήματα του δικτύου της με υψηλά κέρδη», προσθέτει η NBG Securities.

Στο outlook (προοπτικές) για το 2024, η χρηματιστηριακή σημειώνει: «Η Aegean ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις για τη θερινή σεζόν του 2024 είναι ελπιδοφόρες, με τη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής να παραμένει ισχυρή και με τις προκρατήσεις για τη χώρα να είναι υψηλότερες από πέρυσι. Το 2024, η Aegean σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της κυρίως από τη βάση της στην Αθήνα, προσθέτοντας περισσότερες συχνότητες σε υπάρχοντα δρομολόγια κυρίως προς την Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Ιταλία, την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσθέτοντας 7% περισσότερες θέσεις σε σύγκριση με το 2023. Ανάλογη αύξηση δυναμικότητας αναμένεται και στο δίκτυο εσωτερικού, καθώς και από τη βάση της στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, η Aegean σχεδιάζει να προσφέρει 19,5 εκατ. θέσεις το 2024 από τις 7 βάσεις της, σε 47 χώρες, εξυπηρετώντας συνολικά 249 δρομολόγια. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Γερογιάννης είπε ότι οι ισχυρές επιδόσεις του 2023 θέτουν ένα υψηλό σημείο αναφοράς για το 2024, ειδικά δεδομένων των προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου. Ωστόσο, οι προοπτικές αύξησης της ζήτησης για την πρόσθετη νέα χωρητικότητα της Aegean φαίνονται ενθαρρυντικές».

Διαβάστε ακόμη: