Το Staples Center στο Λος Άντζελες, ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα στις ΗΠΑ και έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Λος Άντζελες Κλίπερς του NBA αλλάζει όνομα: μετονομάζεται σε Crypto.com Arena, στην πρώτη αλλαγή ονόματος για τον χώρο αυτό από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 1999.

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη Crypto.com συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα ονομασίας του συγκροτήματος στο κέντρο του Λος Άντζελες για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το rebranding θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα των Χριστουγέννων, με τη φυσική σήμανση να αναμένεται να αλλάξει έως τον Ιούνιο του 2022.

Εκτός από την εξασφάλιση ενός μεγάλου απροσδόκητου κέρδους για την AEG, τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή του γηπέδου, η συμφωνία σηματοδοτεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κόλπα μάρκετινγκ από μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα και έρχεται καθώς τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν ευρύτερη αποδοχή από τους λιανικούς επενδυτές.

NBA: Τα crypto «ξαναβαπτίζουν» την έδρα των Los Angeles Lakers

Ο μεγαλύτερος χώρος για συναυλίες 

Η αρένα φιλοξενεί τέσσερα επαγγελματικά αθλητικά franchise – τους Lakers του μπάσκετ, τους Clippers and Sparks και τους Kings του χόκεϊ επί πάγου – και κατατάσσεται μαζί με το Madison Square Garden της Νέα Υόρκης, ως ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους συναυλιών στις ΗΠΑ.

Ο Kris Marszalek, Διευθύνων Σύμβουλος του Crypto.com, δήλωσε: «Σε λίγα χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω σε αυτή τη μέρα και θα σκεφτούν εντάξει, αυτή είναι η στιγμή που τα κρυπτονομίσματα κάπως διέσχισαν τον κόσμο στο mainstream».

Το Staples Center είναι ένα κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ. Εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1999, και είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες. Ανήκει στην εταιρεία LA Arena και το Anschutz Entertainment Group.

Είναι η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Λος Άντζελες Κλίπερς του National Basketball Association (NBA), το Λος Άντζελες Κινγκς του National Hockey League (NHL), και των Λος Άντζελες Σπαρκς του (WNBA). Το Staples Center φιλοξενεί επίσης πάνω από 250 εκδηλώσεις και σχεδόν 4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.