Ο δισεκατομμυριούχος Ματ Ίσμπια προχωρά στην εξαγορά των Σανς και τους Μέρκιουρι (WNBA) αντί ενός ποσού που θα φθάσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ (20/12) του ESPN.

Ο Ίσμπια έχει περιουσία που ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes και είναι ο 502ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Έπαιξε μπάσκετ στο Μίσιγκαν Στέιτ, είναι ένθερμος φίλος των σπορ και προσπαθούσε εδώ και χρόνια να αγοράσει έναν οργανισμό στο NBA ή το NFL. Ασχολείται με στεγαστικά δάνεια, είναι 42 ετών και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, που έφθασε στους τελικούς του 2021.

Το 2004, ο Σάρβερ αγόρασε τον οργανισμό αντί 401 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα, εξαναγκάσθηκε να τον πουλήσει έπειτα από το σκάνδαλο που «ξέσπασε» το 2021. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγοραπωλησία στην ιστορία του NBA. Το ρεκόρ διατηρούσαν οι Μπρούκλιν Νετς (3.3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019), με τους Χιούστον Ρόκετς (2.2 δισ. δολάρια) και τους Λος Άντζελες Κλίπερς (2 δισ. δολάρια) να ακολουθούν.

Διαβάστε ακόμη: