Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά… Ο Βάλτερ Ματσάρι επιστρέφει στον πάγκο της Νάπολι μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια!  Ο Ιταλός κόουτς διαδέχεται τον απολυθέντα Ρούντι Γκαρσιά ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τους πρωταθλητές Ιταλίας από την Κυριακή το βράδυ έπειτα από την εντός έδρας ήττα από την Έμπολι.

Ο Γάλλος τεχνικός διαδέχθηκε το καλοκαίρι τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, αφότου ο τελευταίος οδήγησε τους «παρτενοπέι» στην κατάκτηση του τίτλου στο ιταλικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια. Πρόλαβε να κοουτσάρει την περσινή πρωταθλήτρια σε 16 αγώνες (12 στη Serie A και 4 στο Champions League), με απολογισμό οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, όλες εντός έδρας. Η τελευταία εξ αυτών ήταν το 1-0 της περασμένης Κυριακής (12/11) από την Εμπολι, που οδήγησε τη διοίκηση στην οριστική απόφαση της απομάκρυνσης του Γκαρσιά.

Ο 62χρονος Ματσάρι έχει θητεύσει στο παρελθόν για περίπου 3,5 χρόνια στον πάγκο της Νάπολι, από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2013, κατακτώντας ένα κύπελλο (2012) και φτάνοντας ως τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (2013). Η τελευταία του δουλειά ήταν στην Κάλιαρι, από την οποία αποχώρησε τον Μάιο του 2022.

Η Νάπολι βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Serie A, ήδη δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ιντερ. Στο Champions League, οι «παρτενοπέι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου με επτά βαθμούς (πίσω από τη Ρεάλ) και τους αρκεί μία ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπράγκα για να περάσουν στη φάση των «16».

 

Διαβάστε ακόμη: