Η Νάπολι πέρασε από σήμερα στην «εποχή Αντόνιο Κόντε». Ο Ιταλός προπονητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Η ιδιοκτησία της ιταλικής ομάδας πιστεύει ότι με την πρόσληψη Κόντε θα έρθουν «καλύτερες μέρες» γιατί η σεζόν που τελείωσε ήταν σχεδόν καταστροφική αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν ένα χρόνο η Νάπολι πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος είχε μία κακή περίοδο που χαρακτηρίστηκε από συχνές αλλαγές προπονητών. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος οδήγησε τη Νάπολι στο πρώτο της Πρωτάθλημα από το 1990, αποχώρησε αμέσως μετά τον θρίαμβό της, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό.

Ο Ρούντι Γκαρσία ανέλαβε, αλλά κατάφερε να παραμείνει μόνο έξι μήνες πριν αποτελέσει παρελθόν τον Νοέμβριο. Ο διάδοχός του, Γουόλτερ Ματσάρι, είχε ακόμη μικρότερη θητεία, καθώς έφυγε από τη Νάπολι μόλις τρεις μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της… χαοτικής περιόδου, ο Φραντσέσκο Καλτσόνα ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν, παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα διεκπεραίωνε τις υποχρεώσεις του ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Σλοβακίας.

Η προσωρινή ηγεσία του Καλτσόνα έδωσε στη Νάπολι τον απαραίτητο χρόνο για να ψάξει στην αγορά και να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να προσπαθήσει να την επαναφέρει στην κορυφή. Έτσι, οι Ιταλοί κατέληξαν στον Αντόνιο Κόντε, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να επιβεβαιώνει την απόκτησή του.

Ο Κόντε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στη Νάπολι μέχρι το 2027 και πλέον θα ξεκινήσει τη δουλειά του για να επαναφέρει τη Νάπολι στην κορυφή. «Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την ιδέα να καθίσω στο μπλε πάγκο. Μπορώ σίγουρα να υποσχεθώ ένα πράγμα: θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ανάπτυξη της ομάδας και του συλλόγου. Η δέσμευσή μου, μαζί με εκείνη του επιτελείου μου, θα είναι απόλυτη».

Διαβάστε ακόμη