Ιδιοκτήτης καφετέριας στη Νάουσα κατήγγειλε ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό, καθώς πελάτης του τον δάγκωσε στο μάγουλο επειδή του ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, Αλέξανδρος Παπακωσταντίνου, κατήγγειλε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ότι 77χρονος πελάτης ήθελε να κάτσει στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ βγήκε από τα ρούχα του όταν του ζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο 77χρονος, ο οποίος πρώτη φορά προσερχόταν στο εν λόγω κατάστημα, έκανε αρχικά φασαρία στις εργαζόμενες της καφετέριας που του ζήτησαν το πιστοποιητικό. Όταν εκείνος είπε ότι δεν είχε και του απάντησαν ότι δεν μπορούσε να εισέλθει στο χώρο εκνευρίστηκε και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε με «εξιτήριο νόσησης». Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, πιθανότατα ήταν κάποιο εξιτήριο από το νοσοκομείο και όταν του εξήγησαν ότι το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να σκαναριστεί και ότι δεν μπορούν με αυτό να του επιτρέψουν την είσοδο στην καφετέρια, χτύπησε με μπουνιά στο στόμα και τη μύτη τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια τον δάγκωσε στο μάγουλο.

Έφτυσε υπαλλήλους άλλου καταστήματος

Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha στη συνέχεια ο 77χρονος επιχείρησε να μπει χωρίς μάσκα -και χωρίς πιστοποιητικό- σε άλλο κατάστημα για να πληρώσει λογαριασμό και όταν οι υπάλληλοι εκεί του εξήγησαν ότι δεν γίνεται τους έβρισε και τους έφτυσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για τα δύο αυτά περιστατικά και τον συνέλαβε, ενώ αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα από τη δαγκωματιά.

Δείτε τον ιδιοκτήτη του καφέ να διηγείται την επίθεση από τον πελάτη του

https://youtu.be/v6xvo3_BzGA?t=1

Υπενθυμίζεται ότι από τις 5 Νοεμβρίου ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test.

Ενώ από τις 21 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «Όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν».