Ακόμα ένα πλοίο και συγκεκριμένα το τέταρτο κατέπλευσε, σήμερα Κυριακή 5/2/2023 στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας για επισκευές στη διάρκεια της μεταβατικής τους περιόδου.

Ο λόος για το bulk carrier «Safeen al Aman» χωρητικότητας 83.027 dwt με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Safeen Feeders να έχει έδρα το Ντουμπάι. Είναι το δεύτερο πλοίο που έρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει προηγηθεί, στις 9 Ιανουαρίου 2023, το οχηματαγωγό (Ro-Ro) Silver Moon, της Sallaum Lines με έδρα επίσης το Ντουμπάι. Τα ναυπηγεία αρχίζουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και των ξένων.

Το ξεκίνημα όμως το έκαναν δύο Έλληνες εφοπλιστές ο Πέτρος Παππάς και ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Tα ναυπηγεία θα είναι έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2023.

Η δικαστική εκδίκαση της υπόθεσης για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας έχει οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου. Επικύρωση που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία της μονάδας από την ONEX Shipyards & Technologies σε συνεργασία με τον ιταλικό κολοσσό των ναυπηγήσεων, Fincantieri.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα συσταθούν δύο νέες εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν το ενεργητικό και παθητικό των ναυπηγείων. Από το σύνολο των οφειλών που ανέρχονται σε 432,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου 212 εκατομμύρια θα μεταβιβαστούν στις νέες εταιρείες. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται 142,3 εκατομμύρια ευρώ προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε ακόμη: