Βγαίνει και ζητάει από την κυβέρνηση, με παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός, να προχωρήσει η Πολιτεία σε αναθεώρηση των τιμών των υλικών, τόσο για τα νέα έργα όσο και για εκείνα που τρέχουν ή έχουν ανατεθεί, ώστε να μην οδηγηθούμε να κλείσουν οι κατασκευαστικές εταιρίες, λόγω υπέρογκου κόστους, που δεν αποζημιώνεται και τελικώς να μην γίνουν ούτε τα έργα!

Είναι προφανές και προκύπτει από τα συμφραζόμενα ότι η παρέμβαση αυτή του κ. Στασινού είναι αποτέλεσμα της ασφυξίας ρευστότητας στην οποία έχουν περιέλθει εταιρείες του κλάδου που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, και οι οποίες λόγω της ακρίβειας των πρώτων υλών και της εκτίναξης των τιμών, αντιμετωπίζουν ήδη ή θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον προβλήματα υλοποίησης των έργων!

Είναι αντιληπτό, πέραν πάσης αμφιβολίας, γιατί ο κ. Στασινός στα πλαίσια του συνδικαλιστικού του ρόλου, αλλά και των προσωπικών σχέσεων που εχει αναπτύξει, επιδιώκει θεσμική παρέμβαση και ζητεί από την Πολιτεία να πληρώσει , εκ των υστέρων, τα «σπασμένα» των εργολάβων, δηλαδή να ζημιωθεί σε απλά λόγια ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης!

Θα όφειλε ωστόσο ο κ. Στασινός, οι παρεμβάσεις του οποίου στα δημόσια έργα είναι αξιομνημόνευτες και δακτυλοδεικτούμενες, να συνεκτιμήσει ότι ενίοτε, η αδυναμία υλοποίησης των έργων από τους εργολάβους, οφείλεται στις υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις, με τις οποίες παίρνουν τα δημόσια έργα!

Όταν δηλαδή οι εργολάβοι, είτε γιατί χρειάζονται απεγνωσμένα ανάσες ρευστότητας (έστω με ζημία), είτε γιατί παίζουν το παιχνίδι των χρηματιστηριακών υπεραξιών, χτυπάνε τα έργα με «σκοτωμένες προσφορές», είναι αναπόφευκτο, με ακρίβεια ή χωρίς, να μην μπορούν να υλοποιήσουν το κατασκευαστικό αντικείμενο. Πόσο μάλλον τώρα που οι τιμές εκτινάσσονται στον Θεό…

Ας μην βγαίνουν λοιπόν να θριαμβολογούν οι εργολάβοι για τα «σκοτωμένα» έργα που παίρνουν, με υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να αποκομίσουν χρηματιστηριακές υπεραξίες σε βάρος των αφελών επενδυτών!

Διότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δεν δύνανται να τα εκτελέσουν…

Και μετά βάζουν τον κάθε Στασινό να κάνει παρεμβάσεις και να να ζητάει αναθεώρηση των τιμών, όχι μόνο για τα νέα έργα, αλλά και για τα …παλιά!!!

Σπουδαία συνδικαλιστική δράση …