Σύννεφο σκόνης έχει σηκωθεί στην αγορά με αφορμή το νομοθέτημα Σταϊκούρα (άρθρο 8) που εντάσσεται στο νόμο για τις αρμοδιότητες της Επ. Κεφαλαιαγοράς και το οποίο προβλέπει την παραγραφή στην 5ετία των αδικημάτων χρηματιστηριακής απάτης, από 10 χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή σε απλά λόγια επέρχεται «πλυντήριο» για μεγαλοαπατεώνες της αγοράς οι οποίοι θα «καθαριστούν» στην κολυμβήθρα του χρηματιστηριακού Σιλωάμ και θα αποδοθούν άσπιλοι και αμόλυντοι στην κοινωνία, αφού πρώτα εξαπάτησαν, παραπλάνησαν και κερδοσκόπησαν εις βάρος του επενδυτικού κοινού για ίδιον όφελος, δρώντας μόνοι ή ως συμμορία!

«Ξεπλένονται» τα λαμόγια της πιάτσας!

Το μείζον ζήτημα του ξεπλύματος κάθε λογής χρηματιστηριακών και όχι μόνο παραγόντων από τις απάτες, την εσωτερική πληροφόρηση, τη χειραγώγηση και την κερδοσκοπία, έχει ήδη ξεσηκώσει την οργή των επενδυτών – και όχι μόνο- οι οποίοι παρακολουθούν έκθαμβοι, να ξεπλένονται με νόμο τα λαμόγια της πιάτσας, που επί χρόνια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εξαπατούσαν μικρούς και μεγάλους μετόχους, με δόλο και σκοπιμότητα, προκειμένου να προσπορίσουν παράνομο οικονομικό όφελος!

Καλούμε την Επ. Κεφαλαιαγοράς να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις ανοικτές – και υπό παραγραφή- ποινικές υποθέσεις!

Υπό το πρίσμα αυτό, επειδή είναι προφανές πως το νομοθέτημα είναι φωτογραφικό και αποσκοπεί να «καθαρίσει» πάσης φύσεως «πελάτες» και ημέτερους, καλούμε εδώ και τώρα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα των ανοικτών ποινικών υποθέσεων που αφορούν πάσης φύσεως χρηματιστηριακές παραβάσεις.

Και απαιτούμε να μας γνωστοποιήσει ποιες και πόσες εξ αυτών θα παραγραφούν με την ισχύ του νέου νόμου ή θα παραγραφούν με βεβαιότητα προσεχώς αφού η υποστελέχωση της ΕΚ και οι αργοί ρυθμοί απονομής δικαιοσύνης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μαζικές παραγραφές!

Για να διαπιστώσουμε για ποιους τραπεζίτες, χρηματιστές, κερδοσκόπους, επιχειρηματίες και λοιπούς απατεώνες έχει «στηθεί» η φάμπρικα του «ξεπλύματος» και της παραγραφής!

Συνεχίζεται …