Η έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα καταβληθεί τον Μάρτιο. Υπόψη θα ληφθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, σε σύγκριση με τους περσινούς τζίρους του ίδιου διαστήματος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

«Σε αυτή την κρίση, η οποία είναι ένα δυναμικά εξελισσόμενο γεγονός, προσαρμόζεις τη στρατηγική σου. Δεν ισχύει για πάντα μια απόφαση. Σωστά άνοιξαν τα σχολεία και το λιανεμπόριο και σωστά τώρα γίνεται αλλαγή της στρατηγικής για να αποφύγουμε το τρίτο κύμα», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστοποίησε ότι επίκειται ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα για πολύ μικρές επιχειρήσεις, έως 50.000 ευρώ.

Όσον αφορά την παραλαβή από τα καταστήματα εστίασης (take away), αυτό το σαββατοκύριακο και το επόμενο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα δεν θα λειτουργήσει. Θα υπάρχει η δυνατότητα παράδοση κατ’ οίκον (delivery).

Τα δύο σαββατοκύριακα στις περιοχές αυτές θα λειτουργούν μέχρι τις 17:00 το απόγευμα τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι και τα πρατήρια βενζίνης. Αυτό το σαββατοκύριακο θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, ενώ το επόμενο όχι.

«Από Δεύτερα, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με click away, ενώ Δευτέρα με Παρασκευή θα επιτρέπεται κανονικά και η προμήθεια take away», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.