Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Νίκου Παπανδρέου στα social media για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Νίκος Παπανδρέου μέσω μιας εγκωμιαστικής ανάρτησης σχολίασε την «ιστορική» ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ο Νίκος Παπανδρέου πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ανάρτησή του αξιολογώντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, είπε ότι «πέτυχε διάνα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Για έναν πολίτη με διπλή υπηκοότητα όπως εγώ με μεγάλη ενασχόληση με την αμερικανική και την ελληνική πολιτική όλη μου ζωή, και ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη εικόνα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου ήταν αυτή που έπρεπε.

Απέδειξε ότι είναι ένας Ευρωπαίος ηγέτης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αποφασίσει να αναμετρηθούν με παγκόσμια θέματα που μας στοιχειώνουν χωρίς να εγκαταλείπουν τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας αξίες που μοιράζονται και οι δυο χώρες.

Το γεγονός ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί χειροκρότησαν όρθιοι πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του ήταν μια σπάνια διακομματική απόλαυση. Αυτή την φορά μόνο περηφάνια».