Σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η αποστροφή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος κατά την παρουσίαση αστυνομικού ρεπορτάζ σχετικά με τη σύλληψη ενός άνδρα που οπλοφορούσε, χαρακτήρισε ως «σύνηθες» το να συναντάται ένας άνθρωπος αλβανικής καταγωγής με όπλο.

‘Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Τι πιο σύνηθες από έναν Αλβανό με όπλο;»

Στο στόχαστρο των social media o Νίκος Ευαγγελάτος

Τις τελευταίες ημέρες ο παρουσιαστής έχει βρεθεί στο στόχαστρο και για άλλες αναφορές.  Ο Νίκος Ευαγγελάτος έγινε και πάλι viral όταν κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ έξω από φαρμακείο στην Καλλιθέα, κάποιος πολίτης έβρισε στον αέρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητστοάκη, με αποτέλεσμα ο Νίκος Ευαγγελάτος να ζητήσει τη διακοπή της σύνδεσης.

Επίσης, προκάλεσε την έκρηξη του Νίκου Καπραβέλου, Διευθυντής Β’ της ΜΕΘ “Γ. Παπανικολάου”,  όταν αναφέρθηκε στο μοντέλο λειτουργίας των σχολείων.

«Επιστήμονες που είναι στην Επιτροπή, συνάδελφοί σας, αλλά και από την Κυβέρνηση λένε, πως το μοντέλο στα σχολεία λειτούργησε καλά μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν είδαμε δηλαδή αύξηση κρουσμάτων…».

Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε την έκρηξη του Ν. Καπραβέλου:

«Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο; Τι λέτε; Τι λέτε; Από τον Αύγουστο, ένα σημαντικό κομμάτι της όξυνσης του 4ου κύματος, που θρηνήσαμε τόσους νεκρούς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, και ζητήσαμε για ένα διάστημα να γίνουν και χειμερινές διακοπές στα σχολεία, να σταματήσουν οι θεατές να είναι είναι στις αθλητικές εκδηλώσεις, δεν καταλαβαίνω, ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων.

Ποιοι είναι ευχαριστημένοι; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένοι στην Επιτροπή από τα αποτελέσματα του μοντέλου στα σχολεία; Τα σχολεία δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διασπορά της νόσου και τους 4ου κύματος;», ήταν τα λόγια του.