Τα έργα ενέργειας αρχίζουν να αποδίδουν στην Μυτιληναίος.

H Μυτιληναίος υπέγραψε συμφωνία με την Aquila Capital, εταιρεία επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Aquila Capital αποκτά δύο φωτοβολταϊκά έργα, με ορίζοντα λειτουργίας έως το τέλος του τρίτου τριμήνου 2022.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η MYTILINEOS, μέσω του Τομέα RSD, υλοποιεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης έργων και επενδύσεων για φωτοβολταϊκά έργα και έργα αποθήκευσης ενέργειας ενώ έχει και σε λειτουργία περίπου 118 MW φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία και 3.5 MW στην Κύπρο, τα οποία έχουν αρχίσει να συμβάλλουν στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος ενός συνολικού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης που ξεπερνούν τα 4GW και βρίσκονται στην Ιβηρική χερσόνησο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Χιλή, στην Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.