Καθαρά κέρδη μετά φόρων 37 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η Μυτιληναίος για το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχοντας κύκλο εργασιών 524 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό  554 εκατ. ευρώ. Οι επιδόσεις αυτές προετοιμάζουν για μια πολύ δυνατή χρονιά, όπως άλλωστε είχε προβλέψει ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Kατά τη διάρκεια του A’ Τριμήνου 2021 η Mυτιληναίος προχώρησε στη συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW, καθώς και επιπλέον 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν όψει των σημαντικών επενδύσεων που ήδη υλοποιούνται (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας αλουμινίου, κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826MW, επενδύσεις σε ΑΠΕ) και άλλων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης και αειφορίας, η Mυτιληναίος προχώρησε πριν λίγες ημέρες στην επιτυχή έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της, ύψους €500 εκατ. με επιτόκιο 2,25% και λήξη το 2026.

Πρόκειται για τη 2η φορά που η Mυτιληναίος απευθύνεται με απόλυτη επιτυχία στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, μετά την πρώτη έκδοση του Νοέμβριου του 2019, ενισχύοντας περαιτέρω την χρηματοδοτική της ισχύ. Σημειώνεται ότι ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες, θα διατεθεί για την ανάπτυξη «πράσινων» έργων και υποδομών, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα πράσινων ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

Η μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε για τη συγκεκριμένη έκδοση, είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης των επενδυτών για την επιτυχή εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος της Mυτιληναίος, ενώ παράλληλα πιστοποιεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για ανάλογα έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.