Η εταιρεία «Μυτιληναίος» προχώρησε στη δωρεά 4 μισθωμένων ελικοπτέρων Bell214-Β1, με διάθεση στην Πολιτική Προστασία για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις επόμενες 60 ημέρες.

Δωρεά 4 ελικοπτέρων σε Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική από την «Μυτιληναίος»

Με την ευκαιρία της εν λόγω δωρεάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού εναέριου στόλου και μια κίνηση που τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία Μυτιληναίου, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές».

«Τα νέα τέσσερα ελικόπτερα που προστίθενται στις δυνάμεις μας, έρχονται να συμπληρώσουν και τη συνδρομή που ήδη δέχεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα, οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα».

«Ολόκληρη η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την προσφορά τους και την έμπρακτη συμβολή τους στο κρίσιμο έργο της αεροπυρόσβεσης», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Χαρδαλιάς.

Δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα

Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα με τα πύρινα μέτωπα να είναι τα εξής, κυρίως: Αττική, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, «δύσκολο» χαρακτήρισε το βράδυ στην Εύβοια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά, τόσο από τη χώρα μας όσο και από άλλες χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα, αντιμετωπίζουν σοβαρές αντιξοότητες και κινδύνους όταν επιχειρούν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα όπως αυτό της Εύβοιας. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να δυσχεράνουν ή σε κάποιες περιπτώσεις να καταστήσουν κι αδύνατο το έργο τους. Η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρότατες αναταράξεις, τα ρεύματα και το μικροκλίμα στην περιοχή της φωτιάς δημιουργούν συχνά σοβαρές δυσκολίες στο έργο τους», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.