Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 26 ετών, από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του νησιού την είχαν δει να οδηγεί σε πολύ ανηφορικό δρόμο ένα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες το οποίο δεν ήταν ενοικιαζόμενο. Το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα. Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεκρή νεαρή γυναίκα η οποία φορούσε τα ρούχα της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radar.gr, η 26χρονη είχε μεταβεί στο νησί με το αγόρι της ηλικίας 30 ετών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μέχρι χθες, αν και η είδηση είχε προκαλέσει αναστάτωση σε όλο το νησί, κανείς δεν είχε αναζητήσει τη νεαρή γυναίκα. Η οικογένεια της νεαρής ενημερώθηκε για το θλιβερό γεγονός αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το 30χρονος αγνοείται. 

Η σορός της, μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.