Η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για τα συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το πώς αντιδράνε οι γιοι της σε αυτά και τη δική της εμπειρία, όταν είχε φοβηθεί στο παρελθόν σύντροφό της.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα», τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Ειδικότερα, περιέγραψε: «Προφανώς με ρωτάνε τα παιδιά μου για το τι γίνεται με τις κακοποιήσεις γυναικών, τα παιδιά έτσι κι αλλιώς σήμερα είναι πολύ αφυπνισμένα ως προς κάποια ζητήματα. Πολλές φορές είναι πιο απόλυτα και από εμένα που είμαι γυναίκα, και καλά κάνουν. Είναι ένα πράγμα φοβερό, που πάντα συνέβαινε, απλά τώρα υπάρχουν τα media, οι άνθρωποι μιλάνε περισσότερο και προβάλλεται και περισσότερο και ευτυχώς για όλα αυτά».

Συγχρόνως, αποκάλυψε: «Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε, για όνομα του Θεού, πάντα και δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που δεν έχει νιώσει… Ευτυχώς εγώ δεν έχω κακοποιηθεί. Μου έχει τύχει να φοβηθώ, ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι, από σύντροφό μου».

Επίσης, η ηθοποιός δήλωσε ότι ελπίζει σε έναν καλύτερο κόσμο, καθώς υποστήριξε ότι το μοντέλο της οικογένειας αλλάζει, με αποτέλεσμα η έννοια της κτητικότητας της γυναίκας να μειώνεται.

«Γενικότερα είναι ένα θέμα όλο αυτό, η πατριαρχία κρατάει από πολύ παλιά, δεν ξέρω αν έχει σχέση με τα αγόρια ως προς τη μάνα τους, τη γυναίκα τους. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει πάντα ένας διεστραμμένος άνθρωπος, είναι πολύ βαθιά ριζωμένο, δεν ξέρω πώς μπορούμε να το ξεριζώσουμε, σκέφτομαι ότι συν τον χρόνο τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν, η μαμά τους – αρκετές μαμάδες – έχει ζήσει μια αρκετά διαφορετική ζωή, είχε κάποιους συντρόφους, δεν ήταν μόνο με τον μπαμπά τους, πάει στη δουλειά, άρα έχουν μια εμπειρία του ότι η μαμά δεν είναι πάντα εδώ δική μου. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, τι να πω θα δούμε…», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

Διαβάστε ακόμη