Στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο του ευρωπαϊκού real estate, το MyRoomie αναδεικνύεται ως μια πλατφόρμα, που προσαρμόζεται στην αυξανόμενη τάση της συγκατοίκησης, θέτοντας τα πρότυπα για το μέλλον. Αναγνωρίζοντας
τις σεισμικές αλλαγές στις προτιμήσεις διαβίωσης μεταξύ millennials, φοιτητών και νέων επαγγελματιών, το MyRoomie είναι έτοιμο να γεφυρώσει την παραδοσιακή αγορά του real estate με το μέλλον.

Πρόσφατα δεδομένα δίνουν μια πολλά υποσχόμενη εικόνα για την συγκατοίκηση στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Technavio, η ευρωπαϊκή αγορά συγκατοίκησης πρόκειται να φτάσει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, αυξάνοντας με CAGR 7,3% από το 2021-2026. Πολλοί παράγοντες τροφοδοτούν αυτήν την άνοδο, μεταξύ των οποίων το αυξανόμενο κόστος ζωής στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η ελκυστικότητα της κοινωνικής ζωής μεταξύ των millennials και η αναδυόμενη δημοτικότητα των χώρων συνδιαβίωσης με πολλές ανέσεις.

Η Γερμανία ξεχωρίζει ως το επίκεντρο αυτής της αλλαγής, σημειώνοντας μια αύξηση 50% στα κοινόχρηστα καταλύματα από το 2010. Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σημαντικό 30% των millennials επιλέγει να συγκατοικήσει. Επιπλέον, ο μέσος «συγκάτοικος» εξοικονομεί περίπου 300 £ το μήνα σε σύγκριση με το να ζει μόνος του, αποκομίζοντας τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικο-συναισθηματικά οφέλη.

Η ελληνική startup, MyRoomie, ενώ είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα με μια βάση χρηστών να αυξάνεται κατά ένα εντυπωσιακό 40% από μήνα σε μήνα, αυτό όχι μόνο υπογραμμίζει το αυξανόμενο τοπικό ενδιαφέρον για την συγκατοίκηση, αλλά δείχνει επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το MyRoomie και της συγκατοίκησης συνολικά. Ως κομμάτι της γενικότερης στρατηγικής προετοιμάζεται για μια ευρύτερη ευρωπαϊκή επέκταση.

Πρόταση για επαγγελματίες

Για να διευκολύνει τα μεσιτικά γραφεία και την αγορά εν γένει σε αυτό το νέο ταξίδι, το MyRoomie παρουσιάζει μια δελεαστική πρόταση: μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες των ακινήτων να εξερευνήσουν τις ολοκληρωμένες δυνατότητες της πλατφόρμας με έως και 50 δωρεάν αγγελίες για μια πλήρη δοκιμή διάρκειας 3 μηνών.

Οι επαγγελματίες του real estate που στοχεύουν να δραστηριοποιηθούν και να επωφεληθούν από τις ξεχωριστές αγορές συγκατοίκησης της Ευρώπης ενθαρρύνονται να αντλήσουν πληροφορίες για την τοπική αγορά, να συνεργαστούν με πλατφόρμες όπως το MyRoomie, να διαφοροποιήσουν τις ισχύουσες προτάσεις συγκατοίκησης και να αξιοποιήσουν διαδικτυακά και offline κανάλια για αποτελεσματικό μάρκετινγκ.

Σε έναν κλάδο όπου η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί, το MyRoomie προσκαλεί τα μεσιτικά γραφεία όχι απλώς να γίνουν μάρτυρες αλλά να διαμορφώσουν το μέλλον του real estate. Το μήνυμα είναι σαφές: στη σφαίρα του ευρωπαϊκού flatsharing, το μέλλον ξεκινά τώρα.

Διαβάστε ακόμη: