Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να δέχθηκε τσάντες που περιείχαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με ανώτερο πολιτικό του Κατάρ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Κατά τις επαφές του με τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαμπέρ Αλ–Τάνι, πρώην Πρωθυπουργό του Κατάρ, ο Κάρολος φαίνεται πως έλαβε χρήματα συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι συναλλαγές φέρονται να έλαβαν χώρα το 2015 στη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων μεταξύ των δύο ανδρών στο “Clarence House”.

Ο Πρίγκιπας παρέδωσε αμέσως το ποσό σε βοηθούς που κανόνισαν να περάσουν τα χρήματα στο σύνολό τους, στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο Σεΐχης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει χαρακτηρισθεί ως «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» αφού χρησιμοποίησε την περιουσία του, καθώς και την επιρροή του στο “Qatari Wealth Fund”, για να κάνει μεγάλες επενδύσεις στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των Shard, Harrods και το InterContinental London Park Lane.

Είναι ιδιοκτήτης μίας από τις πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ είχε παραδεχθεί ότι υπό την πρωθυπουργία του, το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του.

Τα μετρητά που έδωσε στον Πρίγκιπα, συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική τράπεζα Coutts, της οποίας οι πλούσιοι πελάτες περιλαμβάνουν τη βασίλισσα, και κατατέθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF).

Αντιπρόσωπος του “Clarence House” ανέφερε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ, διαβιβάσθηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις γενναιόδωρες δωρεές, το επεισόδιο έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του Πρίγκιπα και τη σοφία της λήψης τόσο μεγάλων δωρεών από έναν δισεκατομμυριούχο του εξωτερικού και μάλιστα, με τέτοιον τρόπο.