Πωλήθηκε η βίλα του αείμνηστου φαρμακοβιομήχανου Τάκη Γερολυμάτου. Ο Γερολυμάτος ήταν από τους πρώτους επιχειρηματίες που έχτισε σπίτι στο νησί στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η βίλα βρισκόταν στην περιοχή του Ταγκού, ουσιαστικά μια ανάσα από την Χώρα της Μυκόνου. Ο επιχειρηματίας την ονόμασε Villa Maria προς τιμήν της κόρης του. Η εμβληματική κατοικία εκτείνεται σε εφτακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα, με τρομερή θέα στην Χώρα, το ηλιοβασίλεμα και την Δήλο.

Ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος λάτρεψε το νησί και την αύρα του και σχεδόν κάθε καλοκαίρι έκανε τις διακοπές του εκεί, μαζί με την οικογένεια του, ενώ πολύ συχνά φιλοξενούσε φίλους από την Αθήνα. Ο θάνατός του σήμανε και το τέλος μιας εποχής, αφού η κόρη του Μαρία δεν άντεχε συναισθηματικά να επισκέπτεται την κατοικία που έζησε τόσες ευτυχισμένες στιγμές στην εφηβεία της.

Το σπίτι παρέμεινε σφραγισμένο για μια δεκαετία και πριν από λίγες εβδομάδες άλλαξε χέρια, καταλήγοντας στον Μυκονιάτη Φλώριο Ασημομύτη, από τους πιο γνωστούς μεσίτες του νησιού.

Η Μαρία Γερολυμάτου, είχε δεχτεί αρκετές προσφορές για την αγορά της βίλας. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα από τα ελάχιστα που είναι ουσιαστικά στην Χώρα και σε μία τόσο προνομιακή θέση, θέλοντας να το αποκτήσουν, κάτι όμως που αποδείχτηκε πολύ δύσκολο.

Η συμφωνία και η ανακαίνιση

Δύσκολο όχι μόνο στο τίμημα, αλλά και σε ότι είχε να κάνει με τον άνθρωπο που θα την αποκτούσε, από την στιγμή που η κόρη του αείμνηστου φαρμακοβιομήχανου είχε αποφασίσει να μην τη χρησιμοποιεί πια.
Οι πληροφορίες ότι η κόρη του ευελπιστούσε να πάρει γύρω στα εφτά με οχτώ εκατομμύρια ευρώ.

Άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων στη Μύκονο για χρόνια θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι υπερβολικό. Το ακίνητο εδώ και μια δεκαετία είχε αφεθεί στην τύχη του, χωρίς να συντηρείται σωστά πράγμα που δυσκόλεψε αρκετά την πώλησή του.

Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε όταν ο Φλώριος Ασημομύτης και οι συνεταίροι του προσέγγισαν την Μαρία Γερολυμάτου και τον σύντροφό της στα τέλη του φετινού καλοκαιριού. Ο πρώτος διατηρεί πολυετή φιλική σχέση με την κόρη του Τάκη Γερολυμάτου, από τα χρόνια της δεκαετίας του 1990 και κατάφερε τελικά να την πείσει.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ. Η βίλα άλλαξε χέρια τον Σεπτέμβριο. Οι προβλεπόμενες άδειες για την ανακαίνιση έχουν δρομολογηθεί και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε η εμβληματική κατοικία να αναγεννηθεί από τα θεμέλια.

Στη νέα της μορφή θα περιλαμβάνει εννέα master bedroom με προσωπικό μπάνιο, μια τεράστια infinity πισίνα και ένα σινεμά, ενώ θα υπάρχουν τέσσερα δωμάτια για το προσωπικό της βίλας. Ο Φλώριος Ασημομύτης ευελπιστεί ότι η κατοικία θα είναι έτοιμη μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να πουληθεί άμεσα, αφού ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από σημαντικό πελάτη η ταυτότητα του οποίου παραμένει μυστική για ευνόητους λόγους.

Ο άγνωστος εκατομμυριούχος

Ο λόγος είναι απλός. Σε τέτοιες αγοραπωλησίες η πλευρά του αγοραστή επιθυμεί πάνω απ΄ όλα την διακριτικότητα και την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας. Παρόλα αυτά κάποιες λιγοστές πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πολύ μεγάλο και γνωστό επιχειρηματικό όνομα από την Ευρώπη με συνεχή παρουσία κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο.

Κάθε χρόνο η παρουσία του στην λίστα του έγκριτου οικονομικού περιοδικού Forbes θεωρείται δεδομένη και σε ψηλή θέση, είναι σύμφωνα με πληροφορίες λάτρης της Μυκόνου εδώ και χρόνια και ένας άνθρωπος που κάνει ψηλούς λογαριασμούς χωρίς να το φωνάζει. Έχει ήδη δει λένε κάποιοι τα σχέδια για την ανακαίνιση της κατοικίας και το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την αγορά της εμβληματικής κατοικίας.

Πάντως το όνομά του δύσκολα θα μείνει κρυφό σε ένα νησί, όπου τα πάντα πλέον μαθαίνονται και τον χειμώνα έως την άνοιξη αναμένεται να ζήσει έναν οικοδομικό οργασμό. Όσο για την τιμή πώλησης; Παρότι δεν υπάρχουν εκτιμήσεις, ο νέος ιδιοκτήτης αναμένεται να την κάνει δική του με ένα ποσό που θα φτάσει τα δέκα εκατομμύρια.

Μόλις τα δώσει θα παραλάβει ένα άλλο σπίτι, μέσα στο οποίο θα κυριαρχεί η υψηλή αισθητική και το ιδιαίτερο design, απόλυτα εναρμονισμένα όμως με την Μυκονιάτικη αύρα. Το συγκεκριμένο project δεν είναι φυσικά το μόνο που «τρέχει» στο νησί των ανέμων. Την ίδια στιγμή νέες βίλες χτίζονται και νέα ξενοδοχεία θεμελιώνονται αφού μετά τα όσα απίστευτα έγιναν την περσινή σεζόν, φέτος όλοι περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες εισπράξεις.

Γενικά το real estate και το hospitality στο νησί των ανέμων είναι στα πολύ πάνω του ενώ δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να υπάρξει και νέα αύξηση στις τιμές αφού η Μύκονος βρίσκεται πολύ ψηλά στις luxury επιλογές για διακοπές.

Οι πελάτες που αποκαλούνται big spenders (σσ αυτοί που ξοδεύουν πολλά) την έχουν ως πρώτη επιλογή ειδικά για τον μήνα Ιούλιο που παραδοσιακά είναι ο καλύτερος εισπρακτικά γι αυτό τον ευλογημένο βράχο των Κυκλάδων.

Η οικογένεια Γερολυμάτου και οι αναμνήσεις

Η Μαρία Γερολυμάτου θυμάται με αγάπη τις ιστορίες που άκουγε όταν ήταν μικρή για το παππού της Νίκο Γερολυμάτο, που άνοιξε το 1923, το πρώτο του φαρμακείο στο Κέντρο της Αθήνας. Από εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειας αφού το συγκεκριμένο κατάστημα που έγινε το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια καταστράφηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1944.

Ο Παναγιώτης Γερολυμάτος τότε ήταν μόλις δεκαοχτώ χρονών, και είχε την ιδέα να ξεκινήσει εισαγωγές φαρμακευτικών και κτηνιατρικών προϊόντων από ένα μικρό πατάρι επίσης στο Κέντρο της Αθήνας. Αυτά ήταν τα γραφεία της νεοϊδρυθείσας εταιρίας, ουσιαστικά μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με μόλις τρία άτομα προσωπικό που μέσα σε τρεις δεκαετίες γιγαντώθηκε στον χώρο χάρη στην σκληρή δουλειά και την ηγεσία του Τάκη έτσι τον φώναζαν οι φίλοι του Γερολυμάτου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποφασίζει να χτίσει μια εξοχική κατοικία στην Μύκονο και μετά από έρευνα αγοράζει το οικόπεδο στην περιοχή Ταγκού. Είναι η περίοδος που γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες όπως οι Καννελλόπουλοι επενδύουν σε μια ουσιαστικά παρθένα Μύκονο, στην οποία όλα ήταν διαφορετικά και για πολλούς πιο αυθεντικά.

Από το συγκεκριμένο σπίτι πέρασαν πολλοί, δόθηκαν αξέχαστα πάρτι και αποτέλεσε το καταφύγιο της οικογένειας του πολυάσχολου επιχειρηματία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Το 2008 στα 86 του πλέον χρόνια ο Γερολυμάτος έχει έναν όμιλο με 1100 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών που αγγίζει τα τριακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Θα πεθάνει ένα χρόνο μετά και η απώλειά του συνιστά ουσιαστικά και το αντίο της οικογένειας στην εμβληματική κατοικία της Μυκόνου, που ήταν άρρηκτα δεμένη με την παρουσία του. Ο γιος του Νίκος Γερολυμάτος που ανέλαβε τα ηνία αναδιοργανώνει την Gerolymatos International και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Με συντεταγμένες κινήσεις κάνει πιο ισχυρές τις θυγατρικές εταιρίες του εξωτερικού ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων θέλοντας να εκμεταλλευτεί ένα δίκτυο αντιπροσώπων σε πάνω από πενήντα χώρες του κόσμου. Το 2011 παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα ο Νίκος Γερολυμάτος αποφασίζει την επαναδραστηριοποίηση της εταιρίας στην χώρα στο χώρο του φαρμακείου, επιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα