Δεν αναμένεται να παραταθεί το μίνι lockdown υπό το οποίο βρίσκεται η Μύκονος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και η άρση μέτρων θα γίνει κανονικά στις 26 Ιουλίου.

Μύκονος: Άρση μέτρων στις 26 Ιουλίου

Οι αρχές προσανατολίζονται στην άρση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη μείωση του επιδημιουλογικού φορτίου αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις.

Από τις 17 Ιουλίου η Πολιτική Προστασία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Σφοδρές αντιδράσεις από επιχειρηματίες της Μυκόνου

Η επιβολή των έκτακτων μέτρων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ντόπιων και των επιχειρηματιών της Μυκόνου, οι οποίοι έκαναν λόγο για τεράστιο πλήγμα στο νησί των Κυκλάδων, μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

Η κατάσταση στη Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Στο νησί φτάνουν κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η Μύκονος, το λοκντάουν και το λάθος μήνυμα!