Ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης πληροφοριών στο ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αποκαλύψεων, λέγοντας αρχικά πως «όλοι πρέπει να ανατρέξουν στην ιστορία και να δουν την κατάληξη οιουδήποτε δικτάτορα του 20ού και του 21ου αιώνα.

Είχαν το ίδιο τέλος, κανένας από αυτούς δεν “έχασε” τη ζωή του με διαφορετικό τρόπο· στις περισσότερες περιπτώσεις, πέθαναν παρά τη θέλησή τους. Θυμηθείτε πρόσφατα παραδείγματα, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν ή ο Μουαμάρ Καντάφι».

«Δεν αξίζει να ελπίζουμε ότι ο Πούτιν θα πεθάνει αύριο· έχει τουλάχιστον λίγα χρόνια ζωής, ακόμη. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Βρίσκεται σε μία μπερδεμένη ψυχική κατάσταση, έχοντας ελαττώσει σε υπερθετικό βαθμό τις επαφές του με άτομα πέραν του στενού περιβάλλοντος», σημείωσε εν συνεχεία και προσέθεσε πως «βλέποντας ότι είναι μανιακός, πιθανώς να φοβάται τη διαδικασία προετοιμασίας ενός διαδόχου, συνειδητοποιώντας ότι κατά τη διάρκειά της, ο επερχόμενος ηγέτης ίσως τον… εκθρονίσει νωρίτερα από ό,τι επιθυμεί ο ίδιος.

Ως εκ τούτου, κρατά τους πάντες σε μία συγκεκριμένη απόσταση, καλλιεργώντας στον εαυτό του την πεποίθηση ότι θα κυβερνά για πάντα. Όμως, δεν είναι έτσι».

Προχθές (23/05), είχε υποστηρίξει ότι ο Ρώσος ηγέτης δέχθηκε δολοφονική επίθεση από εκπροσώπους της περιοχής του Καυκάσου, προσθέτοντας πως «αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν κυκλοφορήσει πουθενά».

«Αν και η προσπάθεια ήταν απολύτως ανεπιτυχής, πραγματικά συνέβη, πριν από σχεδόν δύο μήνες (σ.σ. μερικά 24άωρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου)· επαναλαμβάνω, η απόπειρα ήταν αποτυχημένη, αλλά ήταν γεγονός», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ukrainska Pravda, η οποία είδε σήμερα το «φως» της δημοσιότητας.