Το έργο του Μπάνκσι που απεικονίζει ένα μικρό αγόρι να παίζει με μια κούκλα νοσοκόμα- υπερήρωα πουλήθηκε για περίπου 17 εκατ. ευρώ σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Βρετανός καλλιτέχνης.

Το έργο, που εμφανίστηκε στο φουαγιέ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Southampton κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, είναι ένας φόρος τιμής στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Μπάνκσι: Τιμή ρεκόρ έπιασε ο πίνακας με την νοσοκόμα – υπερήρωα

Η αρχική εκτίμηση για το «Game Changer», όπως είναι ο τίτλος του έργου, ήταν κοντά στα 2.9 εκατ. ευρώ αλλά πουλήθηκε τελικά από τον οίκο Christie’s σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Μπάνκσι για το «Devolved Parliament», με τους χιμπατζήδες στη βουλή, που είχε αγγίξει τα 11.5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του 2019.

Τον περασμένο Μάιο το «Game Changer» είχε παραδοθεί στο νοσοκομείο του Southampton και το σημείωμα που τον συνόδευε έγραφε: «Ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω να φωτίσει έστω και λίγο τον χώρο, παρόλο που είναι ασπρόμαυρο».

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου κρέμασαν τον πίνακα κοντά στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών και, όπως είπαν μέλη του προσωπικού στο BBC, τόνωσε το ηθικό τους.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία του πίνακα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Southampton». Ένα αντίγραφο του θα παραμείνει στον τοίχο του νοσοκομείου.

Banksy's “Game Changer” Painting Is Set To Fetch US$5M In Charitable Auction This March | Tatler Hong Kong

Στο «Game Changer» ένα μικρό αγόρι φαίνεται να σηκώνει μια κούκλα νοσοκόμα ενώ διάσημοι υπερήρωες όπως Batman ή Spiderman βρίσκονται στον καλάθι των σκουπιδιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.