Η ανακοίνωση από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ των 186 εκατ. ευρώ ζημιών έρχεται να καταδείξει μια μέρα πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων, την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο όμιλος καθώς και την ασφυξία ρευστότητας που επικρέμαται σε περίπτωση που η αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ δεν εγκριθεί.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές, οι μέτοχοι του Ελλάκτωρα υπό τις παρούσες συνθήκες, στο πλαίσιο της εσωτερικής τριβής και αντιπαράθεσης για την ομιλική εξουσία, να θέτουν στο περιθώριο τις πραγματικές ανάγκες και να προβάλουν την μικροπολιτική και τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες 6.000 εργαζομένων!

Οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες που παριστάνουν τους μπρουκληδες και η παρέα τους δηλαδή η Farallon, ο Σάκης και ο καθοδηγητής Εξάρχου, αφού υποτίθεται ότι έχουν λεφτά γιατί δεν χτυπάνε τους Ολλανδούς στη γενική συνέλευση;

Γιατί δεν έχουν ακόμη αποκτήσει έλεγχο μετοχών; Γιατί δεν αναμετρώνται, αφού λένε ότι έχουν οικονομική επιφάνεια, στην αύξηση κεφαλαίου;

Αλλά επιλέγουν το παιχνίδι της πίεσης, της ασφυξίας, της εμπλοκής της αύξησης και του αργού θανάτου του Ελλάκτωρα και των εργαζομένων σε αυτόν!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες δεν έχουν λεφτά! Ακόμη δεν έχουν πληρώσει ούτε όλες τις δόσεις στη Farallon! Πως λοιπόν να ανταπεξέλθουν απέναντι στους Ολλανδούς οι οποίοι προέρχονται από τεράστιες υπεραξίες από την πώληση της ΓΕΚ Τέρνα;

Μόνος τρόπος είναι το μπλοκάρισμα της αύξησης και κατ επέκταση η καθυστέρηση εξυγίανσης και η διατήρηση του Ακτωρα σε ημιθανή κατάσταση προκριμένου να μην μπορεί όχι δουλειά να πάρει, αλλά ούτε τις υπογεγραμμένες συμβάσεις να εκτελέσει!

Και είναι προφανές πως αυτό που επιδιώκουν οι Μπακοκαυμενάκηδες είναι άμεσα κέρδη: είτε εξαναγκάζοντας τους Ολλανδούς να αγοράσουν τις μετοχές τους πολύ ακριβά, είτε να αποσπάσουν από τον Ελλάκτωρα μέρους των ασημικών, όπως για παράδειγμα τον τομέα της ενέργειας!

Και το δυστύχημα είναι πως οι Μπακοκαυμενάκηδες και η παρέα τους όλο αυτό το σκληρό παιχνίδι της ασφυξίας το παίζουν εις βάρος της ίδιας της εταιρίας και των χιλιάδων εργαζομένων τους οποίους υποτιμούν και θέτουν τα εισοδήματα τους σε κίνδυνο!

Ασφαλώς οι Ολλανδοί δεν θα υποκύψουν! Είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη, είτε στην τριτη γενική συνέλευση την αύξηση των 120 εκατ. ευρώ θα την περάσουν!

Το ζήτημα δυστυχώς είναι πως κάθε μέρα που χάνεται, κάθε μέρα που περνάει υπό αυτές τις συνθήκες, τόσο πιο πολύ η Ελλάκτωρ κινδυνεύει να βουλιάξει στην ανυποληψία με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τη φήμη της, την εκτελεστική της δεινότητα, την συμμετοχή σε διαγωνισμούς, την ανάληψη έργων αλλά και τη συνοχή των στελεχών της!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.