Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία της για το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, λόγω της απειρίας των Τούρκων πιλότων, ενώ χαρακτήρισε ανησυχητικό γεγονός τη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και σημείωσε πως η Αθήνα πρέπει να δει με ψυχραιμία ποια είναι η δυνατότητα της Τουρκίας να κατασκευάσει και άλλους τέτοιους πυραύλους.

Στη συνέχεια, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα απαντά στην προκλητική ρητορική, σε όλα τα επίπεδα, από τον ΟΗΕ, έως το Συμβούλιο της Ευρώπης, «ώστε εάν μεταφερθεί η προκλητική ρητορική στο πεδίο να μην πει κάποιος ότι δεν είχε ενημερωθεί».

Ακόμη, η κυρία Μπακογιάννη επισήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια Τουρκία στη Δύση, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας, ενώ αντίθετα μια Τουρκία μακριά από την αγκαλιά της Δύσης και του ΝΑΤΟ «θα είναι τεράστια απειλή για την χώρα μας».

Και πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, ενώ ανέφερε πως στην παρούσα φάση είναι μακριά μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την Τουρκία για «εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού είναι το κύριο όπλο της Τουρκίας αυτή τη στιγμή».

Άφησε δε αιχμές κατά Ελλήνων ευρωβουλευτών, που στρέφονται κατά της χώρας μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώντας ότι «για την υπερψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος  της ευρωομάδας της  Αριστεράς να συζητηθεί η έκθεση OLAF για το μεταναστευτικό: Εμένα με θλίβει πάρα πολύ αυτό, με στενοχωρεί και με εξοργίζει κιόλας γιατί η χώρα δίνει αυτή τη στιγμή μια πάρα πολύ σκληρή μάχη. Αυτοί οι ταλαίπωροι 90 ανθρωποι που φτάσανε ολόγυμνοι και ξεφτιλισμένοι από την τουρκική στρατοφυλακή στα σύνορά μας και τους περιθάλπουμε είναι ανθρωποι που είναι αντικείμενα για την Τουρκία. Δεν τους βλέπουνε καν σαν ανθρώπους τους βλέπουνε ως πιόνια τα οποία χρησιμοποιούν για την προπαγάνδα τους. Το να έρχεται μερίδα του ελληνικού Τύπου ή από την άλλη μεριά οι έλληνες ευρωβουλευτές και να  στρέφονται με το βασικό τουρκικό επιχείρημα εναντίον της χώρα τους είναι απαράδεκτο».

Διαβάστε ακόμη: