Ένας τυχερός που θα βάλει γερά το χέρι την τσέπη θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το πιο διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα και θα απολαύσει ιδιωτική νυχτερινή ξενάγηση από τον πρόεδρο του μουσείου.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο νικητής της δημοπρασίας που οργανώνει το Λούβρο στο Παρίσι θα παρακολουθήσει την ετήσια εξέταση της «Μόνα Λίζα» , η οποία βγαίνει από το κάδρο για επιθεώρηση μία φορά το χρόνο», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Ο οίκος, όπως και το ξενοδοχείο «Hotel Drouot», ανακοίνωσαν ότι ο τυχερός της δημοπρασίας θα απολαύσει μία ιδιωτική ξενάγηση στο μουσείο των Παρισίων από τον Ζαν Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρο και διευθυντή του Λούβρου. Μάλιστα το μουσείο θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη δημοπρασία για έναν νέο εκπαιδευτικό χώρο, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο καθώς θα δοθούν για τη δημιουργία του «Louvre Museum Studio» Σε δελτίο τύπου, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι το Λούβρο θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα της δημοπρασίας για να κάνει το μουσείο «προσβάσιμο σε όλους». Τα σχέδια περιλαμβάνουν την δημιουργία του «Louvre Museum Studio», ενός νέου χώρου που θα επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική και πολιτιστική εκπαίδευση. Η δημοπρασία ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Διάσημοι γαλλικοί οίκοι, όπως, η Cartier και η Dior συνεργάστηκαν με το μουσείο για να προσφέρουν την εμπειρία τους στο πλαίσιο της δημοπρασίας. Από την πλευρά της, η εταιρεία Cartier έχει προσφέρει για τη δημοπρασία ένα από τα βραχιόλια της, από τη σειρά «Panthère de Cartier»….