Σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί ως τα μεσάνυχτα.

Μουσείο Ακρόπολης: Τρόποι προσέλευσης

Με λεωφορείο

Στάση αποβίβασης: Μακρυγιάννη

Γραμμές: 24, 40, 57, 103, 106, 108, 111, 126, 134, 135, 136, 137, 155, 206, 208, 227, 230, 237, 790, 856, Α2, Α3, Α4, Β2, Β3, Β4, Ε2, Ε22

Με μετρό

Στάση αποβίβασης: Ακρόπολη

Γραμμή 2 Ανθούπολη – Ελληνικό

Με τρόλεϊ

Στάση αποβίβασης: Μακρυγιάννη

Γραμμές: 1, 5, 15

Με τραμ

Στάση αποβίβασης: Λεωφόρος Βουλιαγμένης

Με τουριστικό λεωφορείο

Στάση αποβίβασης επιβατών σε προκαθορισμένες θέσεις επί της οδού Χατζηχρήστου

Είσοδος επιβατών: Από την οδό Μητσαίων

Με ποδήλατο

Στάθμευση ποδηλάτων: Σε μεταλλικές μπάρες που βρίσκονται στην κεντρική είσοδο του Μουσείου στον πεζόδρομου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην είσοδο δίπλα στην έξοδο του Μετρό Ακρόπολης.

Μουσείο Ακρόπολης: Πού είναι η είσοδος

Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται 300 περίπου μέτρα νοτιοανατολικά του Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη. Η είσοδος του Μουσείου βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του κεντρικού άξονα του δικτύου των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων της πόλης.

Ο τελευταίος όροφος του Μουσείου, η Αίθουσα του Παρθενώνα, προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας.

Το μέγεθος, αλλά σε μεγάλο βαθμό και το σχήμα του Μουσείου Ακρόπολης προσδιορίστηκε από τα ίδια τα εκθέματά του, ειδικά από τα τεράστια σύνολα των αρχιτεκτονικών γλυπτών, όπως τα μεγάλα αετώματα των αρχαϊκών ναών και κυρίως τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Η έκθεση των τελευταίων απαιτούσε μια ορθογώνια αίθουσα με τις αναλογίες του αρχαίου ναού και εμβαδόν τουλάχιστον 3.200 τ.μ.

Η βάση του Μουσείου, αντίθετα, έπρεπε να προσαρμοστεί με επιτυχή τρόπο στα ερείπια των αρχαίων κτηρίων που είχε φέρει στο φως η μεθοδική ανασκαφή του οικοπέδου. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες συνεργασίας αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων για να βρεθούν οι κατάλληλες θέσεις για τους πασσάλους θεμελίωσης, δίχως να θιγούν οι αρχαιότητες.

Η αρχαιολογική ανασκαφή αντιμετωπίστηκε ως ένα τεράστιο έκθεμα του Μουσείου, ενώ για τα πολύ σημαντικά κινητά της ευρήματα προβλέφθηκε μουσειακή παρουσίασή τους μέσα στον ανασκαφικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη: