Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πανσέληνο του Αυγούστου, το Μουσείο Ακρόπολης έχει οργανώσει συγκεκριμένες εκδηλώσεις για το Σάββατο και την Κυριακή, 21 και 22 αντίστοιχα.

Με την ευκαιρία λοιπόν, της φετινής πανσελήνου, το Μουσείο Ακρόπολης θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν τα εκθέματα του μουσείου.

Το πρόγραμμα  έχει ως εξής:

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021

Το Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του μουσείου στη Δράση «21» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του μουσείου θα είναι ανοιχτό έως τις 12 τα μεσάνυχτα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το φεγγάρι στον εξώστη, όπου θα σερβίρεται βραδινό γεύμα ή ποτό. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000915.

Μουσείο Ακρόπολης: Εκδηλώσεις για την πανσέληνο Αυγούστου

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021

Την Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην παρουσίαση με τίτλο «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης», όπου θα γνωρίσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών:

  • Αγγλικά: 6 μμ (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)
  • Ελληνικά: 8 μμ (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις

Σημειώνεται πως οι εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του μουσείου και είναι μέχρι 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Όσο αφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και δεν παρέχεται από το μουσείο. Επίσης, γίνεται χρήση ατομικής ακουστικής συσκευής whisper η οποία παρέχεται από το μουσείο.

Σχετικά με το κόστος συμμετοχής, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου το οποίο είναι στα 10 ευρώ. Σημειώνεται πως οι πρωινές θεματικές παρουσιάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σχετικές πληροφορίες, μπορεί να βρει κανείς εδώ.