Η Ιαπωνία έκανε την… έκπληξη στο “Khalifa International Stadium” και μάλιστα, με ανατροπή. Οι «μπλε σαμουράι» κέρδισαν τη Γερμανία με 2–1 και έβαλαν… «φωτιά» στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι «ανοιχτά».

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33ο λεπτό, με εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογάν. Η απόδοση της «μάνσαφτ», η οποία είχε και δύο δοκάρια, «έπεσε» στο δεύτερο μέρος. Στο 75’, ο Ντόαν ισοφάρισε, με τον Ασάνο να κάνει την ανατροπή.

Την επόμενη αγωνιστική, το σύνολο του Χάνσι Φλικ αντιμετωπίζει την Ισπανία (27/11, 21:00) και στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, αγωνίζεται ενάντια στην Κόστα Ρίκα (01/12, 21:00). Η Ιαπωνία θα «μονομαχήσει» με την Κόστα Ρίκα (27/11) και ακολούθως, με την Ισπανία (01/12).

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Γερμανία έλεγχε τον ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, στο 8’, η Ιαπωνία σκόραρε με τον Μαέντα, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ. Από εκεί και πέρα, η «μάνσαφτ» είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έπαιζε από τις πτέρυγες και φρόντιζαν να σουτάρουν συχνά. Η άμυνα της Ιαπωνίας άντεξε έως το 31’. Ο Ράουμ σταμάτησε τη μπάλα στα αριστερά της περιοχής, ο Γκόντα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Γκιντογάν ανέλαβε την εκτέλεση στο 33’ και ήταν εύστοχος για το 1–0.

Όσο το σκορ παρέμενε έτσι και μετά την ανάπαυλα, η Ιαπωνία ήλπιζε. Μάλιστα, αρκετές ήταν οι στιγμές που προσπαθούσε να απειλήσει με τελικές μέσα από την περιοχή της Γερμανίας.

Ο Ίτο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, έκανε το πλασέ και ο Νόιερ προχώρησε σε εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν, ουσιαστικά, η προειδοποίηση. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα – σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση, στο 75’.

Η Ιαπωνία έφερε τα πάντα… «τούμπα» στο δεύτερο μέρος. Στο 83ο λεπτό, ο Ντόαν εισήλθε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Νόιερ, ο οποίος νικήθηκε για το 2–1. Η Γερμανία δε μπορούσε να βρει απάντηση και έτσι, η Ιαπωνία έφθασαν σε μία μεγαλειώδη νίκη.

Γερμανία: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Ράουμ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογάν, Χάβερτς, Γκνάμπρι, Μίλερ, Μουσιάλα.

Ιαπωνία: Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο, Έντο, Κούμπο, Ίτο, Καμάντα, Τανάκα, Σάκαϊ, Γιοσίντα, Μαέντα.

Η εθνική Γερμανίας πρωταγωνίστησε σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του εφετινού Μουντιάλ: Με καλυμμένα τα στόματα παρουσιάσθηκαν οι διεθνείς στην ομαδική φωτογραφία, σε αντίδραση για τη «φίμωση» από τη FIFA

Οι παίκτες της εθνικής Γερμανίας κάλυψαν το στόμα τους με το χέρι στην ομαδική φωτογραφία πριν από το σημερινό (23/11) παιχνίδι, σε μία ισχυρή συμβολική κίνηση για τη φίμωση από τη FIFA στην υπόθεση με το περιβραχιόνιο “One Love”.

Με έναν «ηχηρό» τρόπο, η εθνική Γερμανίας αντέδρασε στην απαγόρευση που επέβαλε η FIFA σε εκείνη και άλλες έξι χώρες να φορέσουν το περιβραχιόνιο “One Love” που εν μέρει έφερε τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Οι διεθνείς των «πάντσερ» πόζαραν χαρακτηριστικά στην ομαδική φωτογραφία πριν από το παιχνίδι με την Ιαπωνία για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, καλύπτοντας το στόμα με το χέρι τους. Μία συμβολική κίνηση για τη «φίμωση» που υπέστησαν από τη FIFA στην υπόθεση με το επίμαχο περιβραχιόνιο, το οποίο ο αρχηγός της ομάδας που θα το φορούσε, θα δεχόταν κίτρινη κάρτα και πιθανότατα θα αντιμετώπιζε ποινή αποκλεισμού από επόμενα παιχνίδια.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υποστήριξε σθεναρά την πρωτοβουλία, αναφέροντας μέσω ανακοίνωσης πως «με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, θέλαμε να θέσουμε το παράδειγμα για τις αξίες που εκπροσωπεί η εθνική μας ομάδα: Διαφορετικότητα και αλληλοσεβασμό. Να φωνάξουμε, μαζί με άλλες χώρες. Δεν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μη διαπραγματεύσιμα.

Αυτό, δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Δυστυχώς, συμβαίνει. Για αυτό και το παρόν μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Η απαγόρευση να φορέσουμε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μάς κλείνεις το στόμα. Η στάση μας, παραμένει ίδια».

Διαβάστε ακόμη: