Τη διανομή μερίσματος 1,8 ευρώ ανά μετοχή που αποτελεί μέρισμα ρεκόρ για τη ιστορία της εταιρείας, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Μότορ Όιλ Ελλάς. Το μέρισμα θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου και θα διανεμηθεί στις 3 Ιουλίου. Έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα 0,40 ευρώ από τον Νοέμβριο. 

Μιλώντας προς τους μετόχους ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Τζαννετάκης υπογράμμισε ότι ο κλάδος της ενέργειας έχει παρελθόν παρόν και μέλλον και μετά από μισό αιώνα ιστορίας η Μότορ Όιλ καλείται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. «Ευθύνη μας και στοίχημα είναι να παραμείνουμε ισχυροί και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με σημαντικές επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας προσθέτοντας ότι η μετεξέλιξη της ΜΟΗ, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης πρέπει να γίνει σε πλαίσιο ασφάλειας και ισορροπίας».

Ο κ. Τζαννετάκης αναφερόμενος στα σημαντικά γεγονότα του 2023 σημείωσε τη μεγάλη συντήρηση που πραγματοποιήθηκε από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, η οποία γίνεται κάθε 5 χρόνια. Όπως είπε φέτος το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ πιο δυνατά σε σχέση με πέρυσι.

Στις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς για τον όμιλο ήταν μεταξύ άλλων η ίδρυση της Hellenic Hydrogen στην οποία η ΜΟΗ έχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%, η επανένταξη της ΜΟΗ  στο MSCI το Μάρτιο, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Θαλής στην κυκλική οικονομία ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας. Τέλος το Μάιο του 2023 έγινε η εξαγορά της  Unagi ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία για την εξαγορά του υπόλοιπου 25% του Ανέμου.

Διαβάστε ακόμη