Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το έγκλημα στο Μοσχάτο με θύμα έναν 50χρονο και τη 47χρονη να ισχυρίζεται πως είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Ο 50χρονος λογιστής, ασφαλιστής αλλά και επενδυτής, όπως συστηνόταν, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο. Η γυναίκα που κατηγορείται ως υπαίτια για τον θάνατό του, ισχυρίζεται ότι την ξεγέλασε και πως της άρπαξε σχεδόν 200.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ.

Ο 50χρονος είχε χτίσει το προφίλ του θεοσεβούμενου, καλού οικογενειάρχη, με τη σύζυγο και τα παιδιά του πάντα στο πλάι του σε δημόσιες εμφανίσεις, αλλά και μέσα από φωτογραφίες στα social media, από οικογενειακές στιγμές, στο σπίτι, τις διακοπές ή από βόλτες.

Σχεδόν καθημερινές ήταν, όμως, και οι αναρτήσεις του με αναφορές του σε Αγίους, εικόνες, προσευχές, παραπομπές σε Αγίους.  Ο 50χρονος, σύμφωνα με το Mega, έδειχνε ένας άνθρωπος πιστός, πολύ μακριά από την εικόνα του ανθρώπου που εξαπάτησε ανυποψίαστους πελάτες του, όπως ισχυρίζονται σήμερα τα ίδια τα θύματά του.

Μοσχάτο: Ο ξυλοδαρμός του 50χρονου 4 ημέρες πριν

Πριν από τέσσερις ημέρες, φέρεται να είχε προηγηθεί ένα άλλο περιστατικό με εξοργισμένους δήθεν επενδυτές, μεταξύ των οποίων ήταν και η 47χρονη, οι οποίοι είχαν χάσει τις οικονομίες τους και μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν άγρια τον λογιστή.

Σύμφωνα με την έρευνα της ασφάλειας του Πειραιά, ο 50χρονος, φέρεται να είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 25 άτομα από τους οποίους απέσπασε περίπου 2 εκ. ευρώ στο σύνολο, προσφέροντας τους, εκτός από ασφαλιστικές υπηρεσίες και δήθεν επενδυτικές, ενώ σε κάποιους έταζε θέση μετόχου σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μάλιστα, όταν οι πελάτες του δεν έβλεπαν αποτέλεσμα από τις επενδύσεις του και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, εκείνος φέρεται να ισχυριζόταν ότι η πρώην σύζυγός του είχε αδειάσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και είχε φύγει στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το 50χρονο θύμα είχε υποστεί τουλάχιστον τρεις ξυλοδαρμούς.

Μοσχάτο: Τα 200.000 ευρώ που έκαναν «φτερά»

Η 47χρονη στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι αρχικά είχε δώσει στον 50χρονο 26.000 με το πρόσχημα επένδυσης, μέρος των οποίων της επέστρεψε με καθυστέρηση.

Όταν εκείνη ζήτησε και τα υπόλοιπα, της πρότεινε, για να πατσίσουν, να την κάνει μέτοχο σε μια εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτου.

Ύστερα, κατάφερε να την πείσει να του δώσει πρώτα 60 και ύστερα άλλα 50 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου δήθεν να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Χρήματα, που η 47χρονη ισχυρίζεται ότι έκαναν «φτερά».

Τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο διαμέρισμα του Μοσχάτου καλούνται τώρα να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί, όπως και το κίνητρο που περιγράφει στις Αρχές, η 47χρονη γυναίκα.

Μοσχάτο: Τι λένε οι συγγενείς της 47χρονης

«Δεν το γνώριζα, ακόμα δεν το πιστεύω ότι αυτό το κορίτσι μπορεί να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Εγώ το γνώριζα από πολύ μικρό, από τότε που πηγαίνανε τα δύο τους σχολείο (σ.σ. με πρώην σύζυγο). Είχαν κάποιο δεσμό που έφτασε στον γάμο. Κάτι δεν πήγε καλά αφού έκαναν τρία παιδιά και χώρισαν», ανέφερε αρχικά συγγενής της 47χρονης στο Mega και την εκπομπή Live News.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ καλό παιδί, ήταν ένα πουλάκι.  Ο άνθρωπος καμία φορά δεν ξέρω σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει και να κάνει κάτι το οποίο και πάλι δεν πιστεύω ότι έχει κάνει», πρόσθεσε. «Πού τα βρήκε τα λεφτά αυτή; Πού τα βρήκε; Αφού το κορίτσι αυτό δεν είχε στον ήλιο μοίρα» κατέληξε ο συγγενής της 47χρονης.

Στο μεταξύ, και ο γιος της 47χρονης μίλησε στην εκπομπή Live News και δήλωσε: «Έχουν πει πάρα πολλά. Δεν έχει κάνει τίποτα η μάνα μου, δεν έχω προλάβει να της μιλήσω ήταν στην αστυνομία μέσα» και σε ερώτηση πόσα χρήματα φαίνεται να είχε πάρει ο 50χρονος από την μητέρα του απάντησε « δεν χρειάζεται να σας πω, είναι προσωπικό θα το κρίνει η αστυνομία».

Μοσχάτο: Τι υποστηρίζουν η μητέρα και φίλος του 50χρονου

Από την πλευρά της, η μητέρα του 50χρονου θύματος μίλησε στην εκπομπή Live News και δήλωσε: «Εγώ δεν μπορώ να βρω άκρη. Δεν έχω βρει άκρη εγώ. Οι δικηγόροι και οι ποινικολόγοι τρέχουν να μάθουν την αλήθεια. Εμείς έχουμε μεσάνυχτα. Δεν ξέρω αυτή την στιγμή που είναι το παιδί μου. Δεν την έχω βρει την νύφη μου και δεν ξέρω τι γίνεται. Εσύ μπορεί να έχεις πιο καθαρή εικόνα από εμένα. Τώρα ανέβηκα από την αστυνομία με την ψυχή στο στόμα. Τρέχω να βγάλω χαρτιά. Ό,τι και να σου πω θα είναι ψέματα, ό,τι και να σου πω θα είναι ψέματα. Αυτές τις 10 ημέρες δεν ξέρω τίποτα».

Ο φίλος του 50χρονου ανέφερε αρχικά ότι γνώριζε το θύμα, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν είχαν επικοινωνία. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάνει απάτες με κρυπτονομίσματα», είπε ο φίλος του 50χρονου ασφαλιστή

Ερωτηθείς για τη γυναίκα του 50χρονου είπε ότι είχαν μία ωραία οικογένεια και δύο παιδιά στην εφηβεία. Ο φίλος του 50χρονου μάλιστα αδυνατούσε να σκεφτεί για ποιο λόγο έχει εξαφανιστεί η σύζυγός του, αλλά πρόσθεσε επίσης  ότι αν «έβλεπα κι εγώ να απειλούν τον άντρα μου θα το σκεφτόμουν για το καλό των παιδιών μου».

Σχετικά με τους ξυλοδαρμούς που είχε υποστεί ο 50χρονος και δεν τους κατήγγειλε σχολίασε ότι μάλλον θα έγιναν από ανθρώπους που θα ήξερε και υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει ότι είχε σκοπό να τους εξαπατήσει

Μοσχάτο: Το χρονικό του εγκλήματος

Ένας 50χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο. Κατά την περιγραφή της 47χρονης που συνελήφθη, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον 50χρονο στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο.

Η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 50χρονος, ο οποίος κατά την ίδια ήταν ασφαλιστής και λογιστής, της «έφαγε» χρήματα. Στη μοιραία συνάντηση ο άνδρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει η 47χρονη στους αστυνομικούς, ήταν απελπισμένος επειδή δεν μπορούσε να της δώσει τα χρήματα αυτά.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την 47χρονη, σημειώθηκε καβγάς κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως ισχυρίζεται, πήρε ένα κορδόνι και προσπάθησε να πνίξει τον 50χρονο με εκείνον να αντιδρά και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 47χρονης μετά την προσπάθεια της να τον στραγγαλίσει, ο 50χρονος της είπε «δεν αντέχω άλλο, θα αυτοκτονήσω». Τότε εκείνη είπε ότι του απάντησε «αυτοκτόνα» με τον άνδρα να ανεβαίνει στην καρέκλα, να περνάει στο λαιμό του την ζώνη που είχε κρεμάσει από το μονόζυγο και τη γυναίκα να του τραβάει την καρέκλα με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του άνδρα.

Η ίδια φέρεται να έχει πει, επίσης, στην κατάθεσή της ότι όταν είδε τον άνδρα να έχει κρεμαστεί δεν ήξερε τι να κάνει μέχρι που εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί.

Διαβάστε ακόμη: