Στην ανακοίνωση ότι ένα «shutdown» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήταν «πιστωτικά αρνητικό» προχώρησε ο οίκος Moody’s, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα καταδείξει τη θεσμική αδυναμία της χώρας σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις που έχουν κερδίσει κορυφαία αξιολόγηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, παρόλα αυτά ο οικονομικός αντίκτυπος από τη διακοπή των λειτουργιών της κυβέρνησης θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα μικρής διάρκειας.

Στην περίπτωση πιθανού αδιεξόδου, θα διαταραχθούν οι υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς αμοιβή.

Επίσης, θα ανασταλεί επ’ αόριστον η δημοσίευση σημαντικών οικονομικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα για τη χάραξη πολιτικής.

«Ένα shutdown θα ήταν πιστωτικά αρνητικό για το αμερικανικό δημόσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody’s, ο οποίος αξιολογεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ με «ΑΑΑ».

«Ειδικότερα, θα επιδείξει τους σημαντικούς περιορισμούς που θέτει η εντεινόμενη πολιτική πόλωση στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής, σε μια περίοδο μειωμένης δημοσιονομικής ισχύος, η οποία καθοδηγείται από τη διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την επιδείνωση της δυνατότητας πληρωμής του χρέους», ανέφερε ο οίκος Moody’s.

Διαβάστε ακόμη: