Aν έπρεπε να επιλέξω μια σύγχρονη γυναίκα ως την απόλυτη ντίβα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ξεχώριζα τη Monica Bellucci.

Aπό τη Μανταλένα-Μαρία Διαμαντή

Μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, ωστόσο η κλασική ομορφιά και το ταλέντο της απέδειξαν ότι στην περίπτωσή της ισχύει ό,τι και με το παλιό καλό κρασί. Με το πέρασμα του χρόνου δηλαδή, γίνεται ακόμα πιο θελκτική, δυναμική, αποφασιστική και τολμηρή με ειλικρίνεια που συχνά αφοπλίζει. Τόσο όταν αναφέρεται στην ηλικία της που κακά τα ψέματα, της έχει φερθεί ιδιαίτερα γενναιόδωρα, όσο και όταν αναφέρεται στο πολυσυζητημένο διαζύγιό της με τον Vincent Cassel.

Την ηλικία δεν τη θεωρεί εμπόδιο καθώς έχει πει χαρακτηριστικά :”οι γυναίκες της γενιάς μου μπορούν να γοητεύουν στα 40, τα 50, τα 60 και τα 70 τους.” Για τη Monica Bellucci άλλωστε όλα είναι θέμα ενέργειας και όχι ηλικίας. “Μπορεί το σώμα να γερνά αλλά η ψυχή γίνεται πιο νέα. Μπορεί να είσαι “γέρος” και στα 20 σου χρόνια.”

Οι περισσότεροι ίσως τη θυμούνται στο ξεκίνημά της με την ταινία που την έκανε διάσημη το 2000. Τη Malena. Τρία χρόνια αργότερα, το 2003,  κερδίζει το βραβείο Nastro d` Argento β` γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Alessia στο  “Remember me”, “My love”.

Tην ίδια χρονιά φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Maxim ενώ το Men`s Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις “100 Πιο Καυτές Γυναίκες Όλων Των Εποχών” στην 21η θέση. Τότε ήταν που δύο εθνικές εφημερίδες την χαρακτήρισαν ιταλικό sex symbol.

Ένα χρόνο αργότερα, έγκυος πια  στην κόρη της, Ντέβα, ποζάρει γυμνή για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair θέλοντας να δείξει την αντίθεση της στην ιταλική νομοθεσία και την απαγόρευση δωρεάς σπέρματος, ενώ ποζάρει ξανά για το φωτογραφικό φακό του ίδιου περιοδικού το 2010, ούσα έγκυος στη δεύτερη κόρη της. Κεντρικό πρόσωπο σε προϊόντα των θρυλικών οίκων Dior αλλά και Dolce & Gabbana, εδώ και περίπου δυο δεκαετίες ενώ το 2009, κέρδισε το βραβείο World Actress Award στο Women`s World Award.

Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr