«Το ΑΕΠ τριμήνου είναι ήδη πάνω από τα επίπεδα προ πανδημίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε το άλμα στην 16,2% το 2ο τρίμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι «ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες».

«Παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το κείμενο του tweet:

«Greece’s economy surges 16.2% year on year in the 2nd quarter, shattering expectations. Even during a period with partial lockdowns, quarterly GDP is already above pre-pandemic levels. We remain focused on reforms that deliver inclusive growth and raise living standards for all».

Ισχυρή ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 16,2% στο β΄τρίμηνο

Ισχυρή ανάκαμψη 16,2% σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ β΄τριμήνου 2021 σε ετήσια βάση, ενώ σε τριμηνιαία η άνοδος ανήλθε σε 3,4%, με το ριμπάουντ της οικονομίας να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Το ΑΕΠ έλαβε ώθηση από την κατανάλωση και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και εξαγωγές. Το α’ τρίμηνο 2021 σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε 2,3% παρά το lockdown, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το α’ εξάμηνο φέτος να διαμορφώνεται σε περίπου 7%.

Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 3,4%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 16,2%.