Τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνδρομή σε πυροσβεστικά μέσα για τις φωτιές στην Ελλάδα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Ρουμανίας.

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Denys Shmyhal, τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, και τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Werner Iohannis.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους τρεις ηγέτες για την πολύτιμη αρωγή των χωρών τους προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η Ουκρανία, το Κατάρ και η Ρουμανία έχουν συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης στέλνοντας, συνολικά, 340 πυροσβέστες και 24 οχήματα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι οποίες και αποτυπώθηκαν στην άμεση επικοινωνία και ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για επείγουσα συνδρομή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο εμίρης του Κατάρ και ο πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.