Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον Ρώσο ομόλογό του, σημειώνοντας πως «είναι μια επίσκεψη με ξεχωριστή σημασία καθώς σηματοδοτεί τη συμμετοχή της μεγάλης του χώρας στους εορτασμούς. Άλλωστε το 2021 έχει ανακηρυχθεί σε έτος ιστορίας».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «οι σχέσεις των δύο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και είναι στο χέρι μας να βαδίσουν πολύ μακριά. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Πούσκιν είχε δώσει πρώτος το σύνθημα με το ποίημα “Εμπρός Ελλάδα”».

Μητσοτάκης σε Μισούστιν: Στο χέρι μας οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας να  βαδίσουν πολύ μακριά (video)

«Στο πέρασμα του καιρού οι διεθνείς συσχετισμοί και οι γεωπολιτικές συγκυρίες έφεραν κοντά η πιο μακριά τις σχέσεις αλλά ποτέ δεν κατέλυσαν τους ιστορικούς δεσμούς των χωρών. Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε ότι η Ρωσία αποτελεί σοβαρό παράγοντα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Δεν ξεχνάμε τις σταθερές θέσεις της Ρωσίας για μια λύση του Κυπριακού σε ένα ενιαίο διοικητικά κράτος, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ιδιότητα της χώρας σας ως μόνιμου μελους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σας επιφορτίζει με το καθήκον της διασφάλισης της παγκόσμιας ειρήνης. 15.33 πάντα ακούμε προσήλωση όσα έχετε να πείτε ειδικά για την ισχύ του Διεθνούς Δίκαιου και του Δίκαιου της θάλασσας», συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επισήμανε, μάλιστα, πως «κοινή μας προτεραιότητα είναι η αντιμετώπισης της πανδημίας. Και εξετάσαμε στο πως μπορούμε να θέσουμε σε κίνηση τις ροές των Ρώσων τουριστών. Να έρχονται στη χώρα μας χωρίς να υπόκεινται σε πρόσθετους περιορισμούς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.