Στην τοποθέτησή του πριν την έναρξη συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για την ακρίβεια, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ρεύμα, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου και τις διαδικασίες επιτάχυνσης στην απονομή δικαιοσύνης.

«Η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές. Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμου, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν.

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπέιγουσα παρέμβαση στην αγοράς ενέγειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργήσει προς όφελος των καταναλωτών. Ελπίζουμε πως θα είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένεουμε σε απόλυτη εγρήγορση για την εύρυθμη λειτουργία αγοράς», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Ψηφιακό Φροντιστήριο, Κτηματολόγιο και φωτιά στην Εύβοια

«Θυμίζω πως θέτουμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για την εκπαίδευση και αναφέρομαι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, που παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες και τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές Λυκείου. Είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και βρίσκονται σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα συζητήσουμε ακόμα το νομοσχέδιο που θα δώσει ψηφιακή ώθηση στην Κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων. Η διαδικασία θα έχει ολοκηλρωθεί σχεδόν στο σύνολο επικράτειας το 2025. Θα έχουμε οργανωμένο κτημστολόγιο για πρώτη φορά.

Οι πολίτες θα πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφειοκρατία με τη βοήθερια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θέλουμε να μειώσουμε κόστος και φόρτο εργασίας με έξυπνες ιδέες και λύσεις για τη διόρθωση εγγράφων και την επιτάχυνση των αποφάσεων».

Τέλος, ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην καλή εικόνα που δείχνει τις τελευταίες ώρες η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στην Εύβοια, ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες για τη δουλειά τους και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχόμενος στους υπουργούς καλή ξεκούραση στις ολιγοήμερες διακοπές τους, κλείνοντας ραντεβού μαζί τους για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: