Με αναφορές στις ιστορικές ελληνογαλλικές σχέσεις του παρελθόντος αλλά και στο μέλλον, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασαν στο Λούβρο την έκθεση «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας».

Τα ζεύγη Μητσοτάκη και Μακρόν έξω από το Λούβρο / Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori

Η έκθεση διοργανώνεται, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Το νέο κεφάλαιο σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας ίσως έχει σχέση με τη συνεργασία, για την οποία και εγώ και ο Μακρόν μαχόμαστε» δήλωσε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ, από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η σχέση Ελλάδας και Γαλλίας είναι «μια ιστορία αγάπης».

Μητσοτάκης και Μακρόν έξω από Μουσείο του Λούβρου / Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori

Τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα, υποδέχθηκαν στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Λούβρο, παρόντες ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.