Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer τονίζοντας :

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μετατραπούν σε έναν κόμβο τεχνολογίας» Εξέφρασε δε τη χαρά του για το γεγονός ότι «τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας».

Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και αποφοίτους Πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού. Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.