Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πρώτη ημέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην Ελλάδα, προχώρησε σήμερα σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, για αυτή την ιστορικής σημασίας στιγμή.

Ειδικότερα, συνολικά 72 γυναίκες παρουσιάστηκαν χθες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λαμίας για να ξεκινήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στον Στρατό Ξηράς.

«Χθες ήταν μια ιστορική μέρα: η πρώτη μέρα εθελοντικής στράτευσης γυναικών στην πατρίδα μας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Την ανάρτηση συνόδευε ο Πρωθυπουργός με φωτογραφία γυναίκας με στρατιωτική στολή, με το μήνυμα: «Η στρατιωτική θητεία είναι πλέον υπόθεση και των δύο φύλων».

Αναλυτικά η ανάρτηση που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Οι εθελόντριες νεοσύλλεκτες, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των στοιχείων τους, εισήλθαν στη μονάδα όπου παρέλαβαν τις στολές, τις αρβύλες και τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στους κοιτώνες τους, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εκπαίδευσής τους.

Η ορκωμοσία τους έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Διαβάστε ακόμη: