Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα με «γενναία» επιδότηση και το νέο Fuel Pass ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, στις 15:00, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις παρεμβάσεις.

Νέο Fuel Pass: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης καυσίμων για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος

Την αύξηση της επιδότησης καυσίμων στα 80 ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, Τρίτη.

Ειδικά για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση καυσίμων αυξάνεται στα 60 ευρώ ενώ στα νησιά η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα είναι της τάξης των 100 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός με την αύξηση της επιδότησης καυσίμων επιτυγχάνεται μια μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 44 λεπτά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η δεύτερη φάση του Fuel Pass «θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα αφορά βενζίνη και diesel» και από αυτήν θα ωφεληθούν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια οδηγοί.

Συνολικά το νέο πακέτο στήριξης για την επιδότηση καυσίμων ανέρχεται στα επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος της παρέμβασης μόνο για τα καύσιμα στα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες καθώς, όπως είπε, επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου -από τον Νοέμβριο όπως ήταν η αρχική πρόθεση- η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.