Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ιρανική επίθεση

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν κι έστειλε παράλληλα μήνυμα για την ανάγκη αποφυγής της κλιμάκωσης.

Η ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού: «Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικου επιτελείου είναι ότι προς ώρας αποκλιμακωνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ίδιες εκτιμήσεις, λένε, πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια εκκίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης, αλλά κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν και είναι πολλές. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ.

«Η πιο ισχυρή παραίνεση στους Ισραηλινούς είναι αυτή του Αμερικανού προέδρου, η οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται να πιάνει τόπο. Μένει να δούμε για πόσο και τι θα διαμειφθεί στο παρασκήνιο για να είναι παρατεταμένη. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάποιος άμεσος οικονομικός αντίκτυπος, αλλά είμαστε σε αναμονή», αναφέρει πηγή του ΚΥΣΕΑ στo protothema.gr.

Διαβάστε ακόμη: