Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και τα 151 χρόνια ζωής του είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art – The Met) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την Τέχνη και την Παιδεία στον αμερικανικό λαό.

Βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν και οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης έχει μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα, τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια Ιστορίας και προέρχονται από σχεδόν κάθε γωνία του πλανήτη. Φιλοξενούνται εκθέματα Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς επίσης και φωτογραφίες, ενδύματα, όπλα και μουσικά όργανα.

Μερικά από τα έργα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης που απεικονίζονται στο Google Doodle είναι ένα βυζαντινό ψηφιδωτό δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., η πανοπλία του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα, μια περίτεχνη παραδοσιακή φορεσιά των Λακότα και η ζωγραφιά με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Google doodle για την 151η επέτειο

Με συνολικά 1.500 εργαζομένους, ετήσια έξοδα άνω των 300 εκατ. δολαρίων και προικοδότηση, κατά το αμερικανικό σύστημα, περί τα 3 δισ. δολάρια σύμφωνα με τους New York Times το Mητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης είναι κάτι περισσότερο από ένα εντυπωσιακό, γιγαντιαίο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φιλοξενεί το Met Gala, την σπουδαιότερη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας, που διοργανώνεται για τους σκοπούς του Costume Institute (Ινστιτούτου Κοστουμιών) του MET.

Το κοσμικό γεγονός ήταν έμπνευση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και ειδικής στη μόδα Έλενορ Λάμπερτ, το 1948 για να ενθαρρύνει τις δωρεές από την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης.Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Google doodle για την 151η επέτειοΣτο Met Gala, γνωστό ως και τα «Όσκαρ της Μόδας» συναντώνται εκπρόσωποι της μόδας και των τεχνών για να γιορτάσουν την εαρινή έκθεση του Costume Institute του Μουσείου και αποτελεί μία γιορτή για τους celebrities που φορούν ενδύματα-έργα τέχνης και φωτογραφίζονται στο κόκκινο χαλί.

Το τελευταίο (εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) Met Gala έγινε το 2019 με την Lady Gaga να κάνει μία επική εμφάνιση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.