Απίστευτες είναι οι εξελίξεις στην δολοφονία στα Γρεβενά, με θύμα την 85χρονη Βικτωρία Παπαστεργίου που φέρεται ότι έπνιξε ο ίδιος της ο γιος με τα χέρια του. Μάλιστα, ο 60χρονος «μητροκτόνος των Γρεβενών» είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο και τη γιαγιά του, το 1993!

Ο 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά την δολοφονία της μητέρας του επιχείρησε να αποκρύψει το έγκλημα και σε γραφείο τελετών που πήγε στα Γρεβενά, ζήτησε να γίνει άμεσα η ταφή της.

Επίσης, ο 60χρονος φέρεται ότι βίασε τη 85χρονη μητέρα του πριν την σκοτώσει, με τον θάνατό της να επέρχεται από στραγγαλισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μάλιστα, ο δράστης μετά το έγκλημα έπλυνε και έντυσε τη σορό της μητέρας του, ενώ εκτιμάται ότι την βίασε την ώρα που την έπνιγε.

Ο «μητροκτόνος των Γρεβενών» είχε σκοτώσει και την γιαγιά του πριν 28 χρόνια.

Η «βιασύνη» του κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια ενώ ένας αστυνομικός θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων!

Ως εκ τούτου, ζητήθηκε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή της θανούσας.

Ο ιατροδικαστής στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης και ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς! Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε την σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν κι έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 60χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια, όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σημειώνεται ότι για το πρώτο έγκλημα, είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί.

Αποφυλακίστηκε όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής το πότε, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα διαταχθεί και πάλι η εξέτασή του από ψυχίατρο που θα κρίνει αν ο 60χρονος είναι σε θέση να προφυλακιστεί ή αν θα πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα.