Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τόνισε ότι «πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν κανονικά κατά του κορωνοϊού».

Ο κ.Μηταράκης, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε ότι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ covid-19 και πρόσθεσε ότι ο μεταναστευτικός πληθυσμός δεν έδειξε στοιχεία μόλυνσης διαφορετικά από τον γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν κανονικά ανάλογα με τις ηλικιακές τους ομάδες. «Αυτονόητα θα κάνουν εμβόλιο. Όλοι έχουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης», είπε.

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική, σημείωσε ότι από τις 37 υπάρχουσες δομές φιλοξενίας, οι 34 είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ. «Ολοκληρώθηκε η αποσυμφόρηση στα νησιά. Είχαμε φτάσει να έχουμε 34.000 επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι 12.000» ανέφερε.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν νέες αναχωρήσεις προσφύγων προς την Γερμανία. «Την Τετάρτη θα φύγουν 140 άτομα. Μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν φύγει 1000 άτομα με απευθείας πτήσεις από τη Λέσβο στην Γερμανία» είπε.