Μια σερβιτόρα του εστιατορίου Mason Jar Cafe στο Benton Harbor  στο νότιο Μίσιγκαν, απολύθηκε αφού έλαβε για δώρο ένα τεράστιο φιλοδώρημα. Οι ιδιοκτήτες ωστόσο απέλυσαν την Linsey Boyd δηλώνοντας πώς «ήταν αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση».

Ένας μεσήλικας άντρας ντυμένος με μαύρο κοστούμι, μετά από μια κηδεία, έκανε μια παραγγελία αξίας 32,43 δολαρίων, πλήρωσε με κάρτα American Express και άφησε πίσω ένα φιλοδώρημα 10.000 δολαρίων με την ελπίδα να σκορπίσει χαρά.

Ο άνδρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, άφησε το υπέρογκο φιλοδώρημα για να τιμήσει έναν φίλο του οποίου η κηδεία ήταν στην πόλη και είχε ζητήσει από την σερβιτόρα Linsey Boyd να μοιράσει το δώρο σε όλο το προσωπικό, ποσό που έφτανε λίγο πάνω από 1.100 δολάρια για κάθε εργαζόμενο.

«Θα πω ότι δεν είχε καμία σχέση με το φιλοδώρημα. Έλαβε ολόκληρο το φιλοδώρημα, δεν πλήρωσε φόρους για αυτό (η επιχείρηση το πλήρωσε). Ναι, μοιράστηκε το φιλοδώρημα κατόπιν αιτήματος του άνδρα που το άφησε», έγραψαν στο Facebook το ζευγάρι των ιδιοκτητών Able Martinez και Jayme Cousins.

Η διοίκηση του εστιατορίου διέψευσε τους ισχυρισμούς της Boyd, υποστηρίζοντας ότι η απόλυση δεν είχε καμία σχέση με το φιλοδώρημα ή τις συνέπειες που ακολούθησαν, αλλά δεν μπορούσαν επίσης να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες λόγω της εργατικής νομοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη: